anunț oficial diicot - adn-ul din oasele găsite la casa lui dincă este al alexandrei

DIICOT a anunțat sâmbătă dimineață, că în urma analizelor INML a oaselor ridicate din locuința lui Gheorghe Dincă, a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv al Alexandrei Măceșanu.

„Precizăm că, în urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate până în prezent, a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv Măceșanu Alexandra Mihaela, concluzie fundamentată științific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinților Alexandrei. Concluzia ne-a fost comunicată aseară, 2 august, de către reprezentanți ai INML, urmând ca astăzi să ne fie transmis și raportul specialiștilor conținând aceleași date”, informează DIICOT, printr-un comunicat de presă.
Concluzia expertizei nu este o informație confidențială în cadrul urmăririi penale, ci este o informație de interes public, care trebuia comunicată familiei Alexandrei, care a fost de îndată anunțată, „din respect și compasiune față de suferința pe care o resimte, având in vedere și solicitarea acesteia in același sens, respectiv de a nu lua cunoștință din alte surse de informare”.
„În raport de această concluzie, urmărirea penală continuă cu certitudine, între altele și pentru infracțiunea de omor calificat”, se mai arată în informarea DIICOT.
Alexandru Cumpănașu, unchi al Alexandrei, a anunțat, sâmbătă dimineață, că va solicita o expertiză internațională a rămășițelor identificate la Caracal. Ministrul Justiției a anunțat familia fetei.

Ultima oră

Comentariul meu