Pui de râs torturat și omorât de către doi indivizi. S-a început o anchetă

1.000

Un adolescent de 17 ani și un bărbat de 32 de ani din satul Bunești, județul Brașov, au torturat și omorât un pui de râs. Aceștia sunt acum cercetați de polițiști. Ancheta a fost deschisă în urma publicării pe Facebook a unor imagini cu puiul.

Polițiștii din Brașov au deschis, marți, o anchetă după apariția pe Facebook a unor fotografii în care apărea un pui de râs, rănit și legat cu o sfoară în jurul gâtului, notează Mediafax.

„În urma activităților investigativ-informative au fost identificate două persoane, respectiv doi bărbați, în vârstă de 17 ani și 32 ani, din localitatea Bunești. Cadavrul puiului din specia râs a fost ridicat de către lucrătorii Serviciului Arme, Muniții și Substanțe Periculoase Brașov și a fost predat reprezentanților care administrează fondul de vânătoare pe raza căruia s-ar fi găsit puiul din specia râs, în vederea efectuării necropsiei acestuia și stabilirii cauzelor reale ale decesului”, a declarat Alina Ivan, purtător de cuvânt al IPJ Brașov.

Ea a spus că în cauză s-a întocmit dosar penal în care se fac cercetări pentru braconaj – vânarea speciilor de vânat strict protejate în alte condiții decât cele legale.

Cazul a fost semnalat pe Facebook de o asociație.

„Un caz revoltător de violență împotriva animalelor în zona Brașov – Rupea. În imagini se poate vedea un râs (Lynx lynx – specie protejată la nivel European) torturat. Specialiștii consideră că animalul este deja mort. În acest moment încercăm să identificăm făptașul cu ajutorul autorităților, însă orice informație este binevenită!”, au scris reprezentanții asociației pe Facebook.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.