Concert unic la Sala Thalia – Douăsprezece violoncele vor fi pe scenă

Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu va găzdui joi seară de la ora 19:00 concertul – eveniment Cello AllStars, publicul având ocazia rară de a asculta un program inedit pentru 12 violoncele, parte din itinerariul Festivalului ICon Arts Transilvania.

Concertul va fi susținut de patru muzicieni de excepție ai scenei internaționale: Denis Severin, Atanas Krastev, Răzvan Suma, Ella Bokor și invitații lor, participanți ai master class-ului de violoncel din cadrul Academiei ICon Arts care se desfășoară în aceatsă perioadă la Biertan.

Artiștii, invitați din Belarus, Bulgaria, Elveția, Kazahstan, România și Ucraina vor interpreta un program spectaculos care va cuprinde lucrări de referință pentru instrumentul cel mai apropiat de vocea umană, dar și lucrări de muzică simfonică în aranjamente speciale.

Biletele la concert pot fi achiziționate prin MyTicket.ro sau la intrare la eveniment, prețul unui bilet fiind de 20 de lei.

Concertul va veni în fața publicului sibian cu inspirația cetății de la Biertan, cu inspirația unei comunități unite de artiști și cu foarte multă energie creativă.

Răzvan Suma: „Ideea comunității unite este exprimată de violonceliști în toată lumea, prin festivaluri dedicate acestui minunat instrument. Evenimentul de la Sibiu – Sala Thalia este un model viu al acestei atitudini. Participarea cursanților ICon Arts alături de maeștrii crează oportunități extraordinare și unice. Suntem siguri că pentru publicul sibian va fi un eveniment fantastic alături de cei 12 violonceliști invitați din șase țări.”

Programul va cuprinde lucrări de A. Piazzolla, M. Ravel, G. Bizet, D. Popper, G. Sollima și K. Lindemann.

Un instrument care fascinează încă de acum patru secole, violoncelul seduce fiecare ascultător prin versatilitatea-i aparte și infinitele posibilități de expresie. Iar în mâinile unor pasionați muzicieni, violoncelul poate reda muzica unei întregi orchestre în vastele nuanțe ale emoției umane.

Publicul din Sibiu se va putea bucura de o întâlnire rarisimă dintre patru violonceliști distinși cu valoroase premii internaționale și, mai presus, cu un talent ieșit din comun și apetit pentru depășirea limitelor cunoscute ale expresivității instrumentului atât de apropiat de vocea umană. Iar tinerii pe care aceștia îi îndrumă vor concerta pentru prima dată pe scena unei filarmonici importante și cu siguranță că vor avea multe de spus, inclusiv pe viitor, în cariera strălucită care îi așteaptă.

Cello AllStarconcert violoncele sala thaliaicon arts 2019
Comentarii (0)
Comentează