fbpx

Lovitură de teatru – Liviu Dragnea contestă din pușcărie alegerile de la PSD

0 566

Fostul lider al PSD, pușcăriașul Liviu Dragnea, a depus o solicitare în calitate de intervenient, prin care cere nici mai mult, nici mai puțin, anularea alegerii Vioricăi Dăncilă în funcţia de preşedinte al partidului, precum şi a lui Mihai Fifor în funcţia de secretar general.

Cererea a fost depusă de avocata lui Liviu Dragnea, după Congresul PSD. Solicitarea a fost declarată admisibilă în principiu de Tribunalul Bucureşti, potrivit Adevărul, care citează Antena 3.
Contestaţia lui Liviu Dragnea are la bază faptul că el nu demisionase din funcţie în momentul organizării Congresului PSD. Deşi pare o anomalie, statutul nu prevede destituirea preşedintelui partidului, Liviu Dragnea reclamă că a continuat să fie preşedintele PSD chiar şi după condamnare. La Congresul la care a fost aleasă la conducerea PSD Viorica Dăncilă, a fost schimbat şi statutul. PSD a cerut instanţei modificarea statutului, iar Tribunalul Bucureşti încă n-a luat o decizie, posibil din cauza intervenţiei lui Liviu Dragnea. În aceste condiţii, Viorica Dăncilă nu e preşedintele oficial al PSD. „Nu văd ce anume ar fi putut sesiza. Demersul acesta va deveni mai inteligibil atunci când vom şti conţinutul contestaţiei“, a spus liderul PSD Vaslui Dumiru Buzatu. Întrebat ce se întâmplă dacă instanţa respinge alegerea Vioricăi Dăncilă în fruntea PSD, Dumitru Buzatu a răspuns: „Facem alt Congres“.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.