Trafic de influență la primăria Șelimbăr. Un bărbat arestat pentru 10.000 de euro

0 2.823

Un bărbat din Sibiu a ajuns pe mâna procurorilor după ce din luna aprilie a încercat să facă trafic de influență pe lângă o parte din angajații Primăriei Șelimbăr. Bărbatul a cerut bani unui alt sibian pentru a-i înlesni accesul la niște terenuri din cartierul tineretului din Șelimbăr. În cele din urmă acesta l-a denunțat de cel care îi promisese serviciile.

”În cursul lunii aprilie 2019, a fost înregistrat un denunţ din partea unei persoane de sex masculin, în vârstă de 42 de ani, prin care se aducea la cunoştinţa organelor de urmărire penală faptul că, în acea lună, cu ocazia unei întâlniri întâmplătoare, numitul C.E.N., aflând că denunţătorul este interesat de obţinerea unui teren în concesiune, i-ar fi pretins acestuia suma de 10.000 de euro pentru a interveni pe lângă funcţionarii publici din cadrul Primăriei Comunei Şelimbăr, jud. Sibiu, şi pentru a-i determina pe aceştia să îi atribuie denunţătorului un astfel de teren în concesiune, fiind astfel efectuate cercetări penale sub aspectul comiterii infracţiunii de trafic de influenţă”, spune Ioan Veștemean, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Procurorii au stabilit că ”În perioada aprilie – iulie 2019, inculpatul C.E.N., afirmând în mai multe rânduri că îi sunt cunoscuţi funcţionarii publici din cadrul Primăriei Comunei Şelimbăr, jud. Sibiu, printre care şi primarul acestei comune, i-a pretins denunţătorului suma de 10.000 de euro cu titlu de preţ al influenţei, asigurându-l pe acesta din urmă că, în schimbul acestei sume de bani, care ar ajunge la funcţionarii publici cu atribuţii în domeniul concesionării unor suprafeţe de teren de pe raza acestei comune, îi poate determina pe aceştia să îi atribuie în concesiune, în condiţii avantajoase, o suprafaţă de teren în cartierul Tineretului din localitatea Şelimbăr, jud. Sibiu.
Ulterior s-a stabilit că inculpatul C.E.N. cunoştea, într-adevăr, mai mulţi funcţionari publici din cadrul Primăriei Comunei Şelimbăr, însă aceştia din urmă, în ciuda intervenţiilor inculpatului, nu au procedat la atribuirea imediată a unui teren în concesiune denunţătorului.
În acest context, inculpatul C.E.N. l-a asigurat pe denunţător că „va rezolva” dobândirea terenului, iar, după semnarea actelor de concesiune, urmează a primi suma de solicitată cu titlu de preţ al influenţei.”

Astfel, bărbatul care a făcut trafic de influență a fost reșinut de procurori pentru 24 de ore și este cercetat pentru trafic de influență.

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.