VIDEO Deputat live din spitalul județean Sibiu – ’’În direct din Casa Morților. Demisia, ordinarilor!’’

0 4.795

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, a făcut o transmisie live de 20 de minute pe pagina sa de Facebook, dintr-un subsol al unui imobil de la Spitalul Județean Sibiu. Acesta s-a arătat siderat de ceea ce a găsit acolo.

’’In direct din Casa Morților. Spitalul Județean de Urgență Sibiu – Clinica Chirurgie II. Un imens focar de infecție autorizat să funcționeze de marea Autoritatea Națională pentru Managementul Calității în Sănătate. Aici, în această cloacă, sunt îngrijiți mii de bolnavi pe an, secția din imagini este lipită de Unitatea de Primiri Urgențe. Pacienții care sunt operați, după ce ies din Blocul Operator, intră direct în salon. Nu se respectă niciun circuit medical, condițiile de igienă sunt infecte’’, spune deputatul USR în comentariul care însoțește imaginile video.
’’Conducerea Direcției de Sănătate Sibiu ar trebui demisă urgent, împreună cu DSP Hunedoara, o altă structură de trântori care nu au văzut în raportul din anul 2018, grozăviile pe care le-am filmat astăzi în acest spital al groazei’’, a mai spus acesta.

In direct din Casa Morților Spitalul Județean de Urgență SibiuClinica Chirurgie IIUn imens focar de infecție autorizat să funcționeze de marea Autoritatea Națională pentru Managementul Calității în Sănătate.Aici, în această cloacă, sunt îngrijiți mii de bolnavi pe an, secția din imagini este lipită de Unitatea de Primiri Urgențe.Pacienții care sunt operați, după ce ies din Blocul Operator, intră direct în salon.Nu se respectă niciun circuit medical, condițiile de igienă sunt infecte.Conducerea Direcției de Sănătate Sibiu ar trebui demisă urgent, împreună cu DSP Hunedoara, o altă structură de trântori care nu au văzut în raportul din anul 2018, grozăviile pe care le-am filmat astăzi în acest spital al groazei.Priviți raportul…RAPORT NARATIVCONTROL INCRUCISAT SPITAL CLINIC JUDETEAN DE URGENTA SIBIUEchipa DSP Hunedoara – Xenia Urican + Ilioni CosminFunctioneaza in baza ASF nr. 83/27.04.2018 si a Programului Cadru de Conformare nr.7985/17.04.2018. Au fost constatate neconformitati in ceea ce priveste gestionarea deseurilor rezultate din activitatea medicala ( in sectiile clinice: Neurochirurgie , Urologie, bloc operator Urologie, Chirurgie I, bloc operator Ortopedie si Traumatologie, UTS, Compartiment clinic diabet zaharat, nutritie si boli metabolice) si respectarea prevederilor Ord.MS nr.961/2016 (sectiile clinice: Neurochirurgie, bloc operator Neurochirurgie, Chirurgie II). Au fost aplicate 6 sanctiuni contraventionale cu amenda conform HG 857/2011 in valoare de 3800 lei si 6 AVERTISMENTE conform OG nr.2/2001. Au fost acordate termene pentru:1. Respectarea termenelor si masurilor asumate in Programul Cadru de Conformare nr.7985/17.04.2018Termen: cf. PCC Raspunde: comitet director2. Inlocuire carucioare tratament cu grad avansat de uzura in sectiile clinice: Chirurgie I, Gastroenterologie, Medicina Interna II, Chirurgie Plastica.Termen: 30.06.2019 Raspunde: comitet director3. Inlocuire masca chiuveta degradata in Sectia Clinica OftalmologieTermen: 30.06.2019 Raspunde: comitet director4. Montare plase protectie contra vectorilor la Farmacia spitalului.Termen: 30.10.2019 Raspunde: comitet director5. Amenajare spatiu depozitare temporara lenjerie murdara si deseuri rezultate din activitatea medicala in Sectiile Clinice Medicina Interna I si Chirurgie I. Termen: 30.10.2019 Raspunde: comitet director6. Reinstruirea personalului sectiilor unde au fost aplicate sanctiuni contraventionale conform HG nr.857/2011 si OG nr.2/2001, la protocoalele si procedurile de curatenie, dezinfectie, sterilizare si gestionarea deseurilor rezultate din activitatea medicala.Termen: 19.04.2019 Raspunde: serviciul SPIAAM si asistente sefeInsp. Xenia UricanInsp. Ilioni CosminO paginăBătaie de joc pe față.Demisia, ordinarilor!

Publicată de Emanuel Ungureanu – Deputat USR pe Joi, 8 august 2019

Deputatul și-a continuat apoi periplul pe la secția de Neurologie, care este închisă de ceva vreme.
’’Casa Ororilor-secția de Neurogie a Spitalului Județean din Sibiu, s-a închis! Bolnavii care erau condamnați să fie îngrijiți în acest focar de jeg, au fost înghesuiți pe secția Cardiologie 2 a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Un capitol extrem de rușinos din istoria Sibiului medical, s-a încheiat. Clădirea monument din imagini, care a fost zeci de ani universul mizer al unor bolnavi, stă să se prăbușească. La doi pași de centrul Sibiului. Da, acolo unde au fost toți conducătorii Uniunii Europene… Aceasta este imaginea statului român și a sistemului sanitar, la pământ’’, mai comentează Emanuel Ungureanu.

Casa Ororilor-secția de Neurogie a Spitalului Județean din Sibiu, s-a închis!Bolnavii care erau condamnați să fie îngrijiți în acest focar de jeg, au fost înghesuiți pe secția Cardiologie 2 a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.Un capitol extrem de rușinos din istoria Sibiului medical, s-a încheiat.Clădirea monument din imagini, care a fost zeci de ani universul mizer al unor bolnavi, stă să se prăbușească.La doi pași de centrul Sibiului.Da, acolo unde au fost toți conducătorii Uniunii Europene…Aceasta este imaginea statului român și a sistemului sanitar, la pământ!

Publicată de Emanuel Ungureanu – Deputat USR pe Joi, 8 august 2019

’’Bătaie de joc pe față. Demisia, ordinarilor!’’, concluzionează acesta.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.