Zeci de bucătari, preparate din cele mai fine și 16 oi la proțap – la Gusturile Verii, în Piața Mare

0 2.642

Programul Sibiu- Capitală Gastronomică Europeană dă lovitura la final de săptămână. De vineri până duminică, în Piața Mare, va fi organizat un adevărat tur de forțe culinare. 

30 de bucătari vor prepara cele mia fine mâncăruri într-o demonstrație de bucătărie tradițională. Cei care își doresc să guste din preparatele fine dining- adică pregătite și prezentate în cel mai elegant mod- o pot face gratis. Trebuie să se înscrie la tombola care îi va desemna câștigători pe cei care vor lua masa la restaurantul Pop UP ce va fi amenajat în centrul Sibiului. Trebuie doar să se înscrie pe site-ul sibiugastronomia.ro la rubrica Gusturile Verii.

Dar, punctul culminat al evenimentului va fi sâmbătă, când pe un proțap lung de 30 de metri vor fi așezate 16 carcase de oaie aduse de la oierii din Gura Râului. Cei 20 de bucătari care le vor pregăti sunt unii din cei mai buni din țară.

La eveniment vor fi folosite ingrediente de la producătorii locali din județul Sibiu. Dar, pe lângă demonstrațiile de gătit în Piața Mare vor avea de făcut câte ceva și cei mici. Vor fi organizate ateliere pentru ei, iar pentru cei mari concerte.

Vineri evenimentele încep la ora 14, iar sâmbătă și duminică la ora 12. Serile vor fi animate cu muzică românească de calitate: vineri, 9 august 2019, începând cu orele 21,00 va concerta formația Compact B, sâmbătă, 10 august 2019, începând cu orele 21,00 va concerta Cristi Minculescu, Valter& Boro, iar duminică, 11 august 2019, începând cu orele 21,00 va concerta formația Cargo. Gazda evenimentului va fi Liana Stanciu.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.