FOTO – „PIRAȚI RUTIERI” depistați de polițiștii sibieni în trafic

1 7.615

În perioada 5 – 8 august, polițiștii sibieni au continuat acțiunile specifice pe linia verificării legalității transportului public de persoane, în vederea prevenirii și combaterii „pirateriei rutiere”.

Acțiunile au vizat depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de transport de persoane, diminuarea riscului de victimizare a populației prin accidente rutiere, precum și prevenirea și combaterea activităților de natură evazionistă constând în lipsa evidențierii și declarării veniturilor obținute și, implicit, neachitarea impozitelor, taxelor și contribuțiilor aferente.

La activitățile desfășurate au participat polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră, de ordine publică, de investigare a criminalității economice și transporturi.

În perioada menționată, polițiștii sibieni au controlat peste 600 de autovehicule, au testat alcoolscopic 470 de conducători auto și au aplicat peste 300 de sancțiuni contravenționale.

Img 20190809 Wa0007
Img 20190809 Wa0007

Cu ocazia verificărilor efectuate, au fost identificați 20 de sibieni, femei și bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 67 de ani, care efectuau contra cost transport public de persoane fără a deține autorizație în acest sens. Cele mai folosite rute au fost Sibiu – Roșia, Sibiu – Agnita, Sibiu – Șura Mare, Sibiu – Mediaș, Mediaș – Brateiu, tur – retur, șoferii „de ocazie” fiind depistați îndeosebi la intrările / ieșirile din municipiile Sibiu și Mediaș.

Img 20190809 Wa0004
Img 20190809 Wa0004

„Pirații rutieri” identificați de polițiști au fost sancționați cu amenzi cuprinse între 1.000 – 5.000 de lei. În plus, mașinile au fost imobilizate în urma reținerii certificatelor de înmatriculare și plăcuțelor cu numerele de înmatriculare , în activitatea ilegală de transport fiind utilizate autovehicule de capacitate 4+1.

Acțiunile polițiștilor continuă în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră a participanților la trafic.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

1 Comentariu
  1. nai treaba scrie

    politia se ocupa de fiscalitate in loc sa se ocupe de piratii de pe balcescu care praduiesc turistii beti din oldies… ori nu au ce sa le faca ori au cota parte ….

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...