Program plin în weekend, în Muzeul în Aer Liber – Evenimente atractive în Dumbravă

0 863

Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului va fi mai mult decât animat în acest final de săptămână. Vor fi evenimente culinare, evenimente pentru copii, dar nici plimbările pe aleile pitorești nu trebuie neglijate. 

-vineri, 9 august 2019 – Pavilionul Muzeal Multicultural, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, ora 18 – întâlnire cu presa la care vor participa reprezentanții Asociației Sibiu 1191 și se va discuta despre evenimentul Bun gust și diplomație, un eveniment în care Muzeul ASTRA are rolul de partener și de gazdă

– Programul Școala în satul traditional – sâmbătă & duminică, 10&11 august 2019, între orele 10:00 – 14:00, copii și elevii interesați au ocazia să transforme lutul într-un obiect decorativ, utilizând roata olarului în cadrul unui atelier de olărit susținut de meșterul Marcel Tănase din localitatea Șișești, jud. Mehedinți. În același interval orar, la Muzeul ASTRA va mai fi organizat și un atelier de pictat mobilier traditional susținut de meșterul Daria Munteanu, premiată în cadrul Olimpiadei naționale Meșteșuguri artistice tradiționale. Toate atelierele se desfășoară în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, în zona Etno-Tehno-Parc, Școala din Ticera. Participarea la ateliere este gratuită și se face în baza abonamentului sau a biletului de acces în muzeu.

– duminică, 11 august 2019, ora 12 – Bun gust și diplomație – un eveniment culinar care se va desfășura în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Inițiativa ajunsă la cea de-a II-a ediție este organizată de Asociația Sibiu 1191 în parteneriat cu Muzeul ASTRA. Locația aleasă este poaiana de lângă Târgul de țară din muzeu, un spațiu natural de aproximativ 3000 mp, unde 10 echipe concurente vor găti la ceaun, cu foc de lemne, după rețete tradiționale reinterpretate, dar desprinse din multiculturalitatea românească. Initiativa și își propune să susțină proiectul Sibiu Regiune Gastronomica Europeana, iar premisele există de anul trecut, de la prima editie a acestui eveniment, care a înregistrat 5.000 de vizitatori / degustători.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.