foto deputatul emanuel ungureanu usr
Foto Deputatul Emanuel Ungureanu Usr

Vicepreşedintele Comisiei pentru sănătate din Camera Deputaţilor, Emanuel Ungureanu din partea Uniunii Salvaţi România (USR), a revenit la Sibiu, după ce a fost şi a filmat un subsol al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Deputatul USR a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că a sesizat de doi ani Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) în privinţa unor chirurgi din Spitalul Clinic Judeţean Sibiu, care ar fi luat şpagă de la bolnavi, lucru pe care l-a aflat tot de la pacienţi.

Pacienţii sibieni se plâng deputatului USR din Cluj în loc să meargă la Poliţie

“Am primit de peste tot informaţii despre şpaga pe care o iau doctorii, inclusiv în Spitalul Judeţean Sibiu sunt o groază de medici care mai iau mită. Am primit informaţii despre infirmiere care umilesc în ultimul hal pacienţii. Şi toate acest informaţii trebuie verificate (…) Colaborez cu instituţiile statului foarte strâns”, a afirmat Emanuel Ungureanu.

Chirurgii şi infirmierele de la Chirurgie 2 pârâţi de bolnavi pe Facebook

Întrebat de jurnalişti din ce secţie provin medicii sibieni reclamaţi de pacienţi că au pretins bani în plic, Ungureanu a spus că este vorba de doctori din Secţia Chirurgie 2 a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, a mai precizat că nu a informat conducerea spitalului sibian despre presupusa luare de mită a chirurgilor, ci a dat informaţia la DGA în urmă cu doi ani de zile. Potrivit lui Ungureanu ar fi vorba de chirurgi care au luat de la bolnavi şpăgi cuprinse între 200 şi 1.500 de euro, în schimbul serviciului medical prestat în spitalul public.

Doctori sibieni acuzaţi că suferă de “şpagocitoză”

Ungureanu consideră că majoritatea pacienţilor şi aparţinătorilor care sunt nevoiţi să dea şpagă medicilor nu spun asta, din cauză că nu au curaj. “Oamenii în marea lor majoritate sunt lipsiţi de curaj. Exerciţiul de putere pe care îl au aceşti medici şpăgari este mult mai subtil decât “dă-mi banii!”. Te ţin nişte zile, îţi sugerează prin rude că situaţia este foarte gravă şi numai dacă intervin ei, se poate rezolva ceva. (…) Motivul pentru care oamenii dau bani în spitale şi dacă s-au mărit salariile şi dacă nu, este că, comportamentul medicilor în principiu a rămas acelaşi. Cine s-a învăţat cu şpaga, eu îi spun şpagocitoză, am inventat un termen, este o boală. Cine ia şpagă, nu ia şpagă pentru că nu are bani. Ia şpagă pentru că s-a învăţat să ia şpagă şi este un fel de a fi”, a zis deputatul USR, Emanuel Ungureanu.

La Chirurgie 2 în Spitalul Judeţean chirurgii ar fi luat şpăgi şi de 1.500 de euro în urmă cu doi ani

Ungureanu spune că în urmă cu doi ani, chirurgii de la Sibiu ar fi cerut şi luat şi 1.500 de euro în plic, de la pacienţi. “Acesta este motivul pentru ca eu sper ca DGA să îşi facă treaba în linişte, profesionist, în aşa fel încât cei care iau şpagă să fie prinşi în flagrant la timpul potrivit. Vorbim despre bani în plic şi bani daţi în buzunar şi vorbim despre sume importante de bani, de la 200 de euro în sus, 1.000, 1.500”, a arătat deputatul Emanuel Ungureanu.

Ora de Sibiu cere reacţia conducerii spitalului sibian în cazul chirurgilor acuzaţi că sunt şpăgari

Pentru corecta informare a opiniei publice, am solicitat conducerii spitalului sibian să spună ce măsuri a luat după ce a aflat că la Chirurgie 2 s-ar fi luat şpăgi de mii de euro.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu