autostrada lugoj deva
FOTO arhivă

Loturile 3 și 4 din autostrada A1 Lugoj- Deva vor fi recepționate în a doua parte a zilei de luni. Astfel, de la Sibiu la Nădlac se va putea circula pe autostradă, mai puțin 8 kilometri pe care urmează a se construi tunelurile pentru urși, la limita dintre județele Hunedoara și Timiș, scrie alba24.ro

Reprezentanții Pro Infrastructură susțin că, din informațiile primite de la mai multe surse, există în continuare dispute între constructorul de pe lotul 3 și Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Așadar, nu este clar în acest moment dacă se vor și deschide imediat cei 43,28 km dintre Deva și Holdea. Sperăm ca, până la urmă, rațiunea și buna credință să triumfe iar șoferii să poată circula chiar de mâine seară pe noua secțiune de autostradă”, au transmis reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

Așadar, în patru zile, Alba Iulia (via Lancrăm), Sibiul sau Deva vor fi legate direct de capitalele europene prin autostradă. Va fi, bineîțeles, o excepție: aproximativ 8 kilometri, acolo unde vor fi construite tunelurile pentru urși. În trafic, cei 8 kilometri lipsă înseamnă de fapt 12 din cauză că se ocolește zona.

După şase ani de zbateri administrative şi politice şi după trei ani de întârziere faţă de termenele iniţiale din contractele de execuţie, loturile 3 şi 4 ale autostrăzii Lugoj – Deva se deschid circulaţiei în a doua parte a zilei de 12 august. Asta dacă, nu cumva, între timp, apar alte motive de întârziere. Iar motive de întârziere au fost destule şi serioase pe cele două loturi de autostradă, care însumează 43 de kilometri.

Din autostrada promisă lipsesc însă 8 kilometri, cei pe care trebuie construite „tunelurile pentru urşi”, la limita dintre judeţele Hunedoara şi Timiş. Aceşti 8 kilometri lipsă de autostradă se „traduc” în 16 kilometri de parcurs între Holdea şi Margina pe DN 68 A (un drum construit pentru traficul din anii ’60 şi nereabilitat vreodată).

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns