La concurență aprigă cu alte 29 de ansambluri din 15 țări, Școala de Dans „Ioan Macrea” a convins juriul de specialitate al Festivalului Internațional de Folclor „Peștișorul de Aur” că merită Trofeul Festivalului* Sibiul a câștigat pentru a patra oară Marele Premiu al acestei competiții, incluse în calendarul CIOFF.
În anul aniversar „Junii Sibiului – 75 de ani de activitate”, Școala de Dans „Ioan Macrea”, cea mai tânără generație a familiei artistice Junii Sibiului, a reușit să aducă din nou la Sibiu Trofeul Festivalului Internațional de Folclor „Peștișorul de Aur”. Sub coordonarea profesorului-coregraf Livia Lazăr, Școala de Dans „Ioan Macrea” a prezentat un program artistic de mare succes, construit în jurul dansurilor populare specifice Mărginimii Sibiului, Văii Hârtibaciului, precum și al gastronomiei tradiționale a județului nostru.
„Cred că în acest an special pentru noi, am primit cel mai frumos cadou din partea elevilor Școlii de Dans Ioan Macrea: Marele Premiu și Trofeul Festivalului Internațional de Folclor „Peștișorul de Aur”, Tulcea 2019! Sunt mândră de această pepinieră frumoasă, de acești tineri talentați, pe care de astăzi îi putem numi oficial membri ai Cetei Junilor! Îi felicit din suflet pentru reușita remarcabilă, pentru că au dobândit cel mai râvnit trofeu la nivel de tineret și o felicit din toată inima pe Livia Lazăr: profesorul și coregraful ansamblului, parte din marea familie a Junilor Sibiului! Felicitări dragii noștri, ați demonstrat din nou că la Sibiu avem o puternică școală coregrafică, că avem oameni plini de har și că avem multă dragoste pentru folclorul românesc!”, declară Silvia Macrea, manager CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu.
Succesul reputat de tinerii de la Școala de Dans „Ioan Macrea” a impus pentru a patra oară Sibiul pe scena Festivalului Internațional de Folclor „Peștișorul de Aur”; primele trofee au fost obținute de Silvia Macrea în 1995 și 2000, iar al treilea – de Alesea și Ovidiu Sas – în anul 2015.
La cea de-a XXVII-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Peștișorul de Aur”, organizat la Tulcea în 8-11 august 2019, au participat 30 ansambluri folclorice din 15 state. Festivalul este inclus în calendarul Consiliului Internaţional de Organizare a Festivalurilor de Folclor al UNESCO.
Festivalul internațional „Peștișorul de aur” de la Tulcea!!! Nu Sibiu, cum eronat ați scris in titlu.