Chinezii au ieșit din cursa pentru autostrada Sibiu – Pitești

3 1.969

Astaldi a reușit să elimine concurența venită din Asia la licitația pentru autostrada peste munți între Sibiu și Pitești.

Astaldi a obținut la Curtea de Apel București scoaterea constructorului chinez China Railway, după ce Compania de Autostrăzi a avut aceeași intenție, anunță capital.ro.
Pe 4 iulie, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor admisese asocierea China Railway 14-th Bureau Co Ltd – Viaponte Rom. Asocierea fusese exclusă a doua oară din cursa pentru secțiunea 5, Curtea de Argeș-Sibiu.Astfel, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) trebuia să reia în calcul oferta chinezilor care, înainte de exludere, se afla pe primul loc.
Decizia CNSC a fost însă atacată de italienii de la Astaldi, și ei participanți, la Curtea de Apel București. Dacă chinezii rămâneau în cursă Pitești-Sibiu lotul 5 eraprima porțiune de autostradă din România construită de chinezi.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
3 Comentarii
  1. Catalin scrie

    Aceiași italieni care au întârziat toate contractele din Bucuresti cu mai mult decât termenul de finalizare…aceleași criterii subiective….aceleași manevre….sictir

  2. Anghel scrie

    Era de așteptat valizele ,sau luat ,chinezi fac autostrăzi în ecuador nu sunt buni la noi informativa ce calitate au si pe unde le fac te uimesc cu lucrarile lor rusine sa va fie vînzători de tara

  3. Un sibian scrie

    Erau prea ieftini, probabil. Și nu dădeau zeciuiala cuvenită. O făceau la lopată și târnăcop și tot era gata înainte de termen. Dar așa-i la noi: dacă nu împingi, nu primești lucrarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.