Judecătoarea care a repus-o în funcţie pe Fodor nu o mai poate judeca mai departe

0 880

Marţi a început procesul în care primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, încearcă să se menţină în funcţie şi să anuleze ordinul prefectului Adela Munteanu. Judecătoarea care a decis în luna iulie să o repună în funcţie pe Astrid Fodor, a depus o cerere de abţinere şi pe numele ei a fost înregistrată şi o cerere de recuzare, aşa că primarul va fi judecat de un alt judecător, susţin surse judiciare pentru Ora de Sibiu.

Fodor nu va mai fi judecată de judecătoarea care a repus-o prima dată în funcţia de primar

Judecătoarea care a repus-o în funcţia de primar, în luna iulie, pe Astrid Fodor, a depus luni, o cerere de abţinere. Totodată una dintre părţi a depus o cerere de recuzare pe numele judecătoarei, adică a cerut ca procesul să se judece de altcineva. Cererea de abţinere a fost admisă de Tribunal, aşa că procesul lui Fodor se judecă de o altă judecătoare.

Prefectura a făcut recurs

Prefectura nemulţumită că nu s-a respectat ordinul prefectului, a făcut recurs şi cere ca Astrid Fodor să fie dată jos din funcţia de primar, de către judecător.

19 iulie 2019 – ziua în care Fodor a revenit ca primar al Sibiului

„Azi, 19 iulie 2019, Tribunalul Sibiu s-a pronunţat în dosarul nr. 2080/85/2019, în sensul că instanţa de judecată a admis cererea formulată de reclamanta Fodor Astrid Cora, în contradictoriu cu pârâţii Instituţia Prefectului Judeţului Sibiu şi Prefectul Judeţului Sibiu, şi în consecinţă: suspendă executarea Ordinului nr. 262 emis la data de 03.07.2019 privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului primarului Municipiului Sibiu, doamna Fodor Astrid Cora, până la soluţionarea în fond a acţiunii în anulare ce formează obiectul dosarului nr. 2075/85/2019, aflat pe rolul Tribunalului Sibiu. Hotărârea Tribunalului Sibiu nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare”, se arată într-un comunicat de presă al instanţei.

Problemă veche de 4 ani

ANI a decis în 2015 că Astrid Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2012 – 2014, când a ocupat simultan atât funcţia de viceprimar, cât şi calitatea de membru în consiliile de administraţie de la Colegiul German ‘Samuel von Brukenthal’ şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 37. Fodor a explicat că la momentul acela avea şi calitatea de consilier local, iar cadrul normativ de la acea dată o obliga ca în calitate de ales local să fie membru neremunerat în consiliile de administraţie respective. Astrid Fodor a atacat raportul ANI la Curtea de Apel Alba Iulia, care i-a dat dreptate în vara anului 2016. ANI a atacat cu recurs hotărârea de la Alba iar Înalta Curte a emis în luna mai 2019 decizia de admitere a recursului ANI şi a trimis motivaţia către părţile în proces şi Prefectura Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.