Ora de Sibiu
Știri in direct

Trei zile până la „Blestemul Vrăjitoarei” în Sibiu – Nu ratați Festivalul Medieval ”Cetăți Transilvane”

724

Mai puțin de trei zile despart Sibiul de blestemul tinerei vrăjitoare și de invazia oamenilor din 1519 care vor încearca să conviețuiască printre oamenii prezentului. Cea de a nouăsprezecea ediție a Festivalului Medieval „Cetăți Transilvane” 2019 – Blestemul Vrăjitoarei, care începe pe 23 august, aduce o sumedenie de evenimente și spectacole atractive. Competițiile medievale, atelierele creative și concertele tematice, au împăreună misiuneade a rupe blestemul aruncat de vrăjitoarea Despina asupra locuitorii Sibiului.

Cine este Despina – Blestemul tinerei vrăjitoare
Despina este o tânără din 1519 care a fost acuzată de vrăjitorie și condamnată la ardere pe rug. Aceasta a dorit cu orice preț să scape de pedeapsa la care a fost supusă astfel încât a creat un blestem care să îi ducă pe oamenii acelor vremuri într-o lume magică plină de „vrăjitori și vrăjitoare”. Acea lume magică este chiar orașul lor, Sibiu, dar cel din 2019, cu 500 de ani în viitor. Scopul blestemului Despinei este de a schimba concepția oamenilor despre „vrăjitori” și „vrăjitoare” și a-i convinge pe aceștia să o scape de condamnare. Blestemul se va rupe atunci când „Cele două săbii, mânuite de cei mai vrednici cavaleri, se vor încrucișa în cel mai de preț loc al orașului”.

Programul Festivalului Medieval „Cetăți Transilvane” Sibiu 2019
Programul Festivalului Medieval va oferi publicului sibian activități cu specific medieval precum ateliere creative, competiții medievale și concerte tematice. Zilnic de la ora 11:00 vor avea loc, în Piața Mare evenimente ce nu trebuie ratate:

Iaramrocul Medieval – Meșteșugarii anului 1519 vor încerca să se adapteze noii civilizații și își vor expune lucrările în fiecare zi a festivalului, începând cu vineri de la ora 9:30 până la orele 23:00, iar sâmbata si duminica de la orele 10:00 pana la orele 23:00.
Acvititățile comune ale celor trei zile vor fi: Reciclare creativă – Cavaleri, Prințese și Mini-catapulte, până la ora 13.00, Jocuri cu specific medieval, până la ora 14.00, Tir cu Arcul – micii arcași din cetate se întrec la concursuri cu premii. Începând cu orele 13.00 până la orele 19.00, vor avea loc atelierul de pictură – Săbii (13:00-14:00; 14:00-16:30), atelierul de confecționat coronițe pentru regi și regine (15:00- 16:00), jocuri cu specific medieval (15:00-19:00), Jocul medieval – Turnul Cavalerilor (15:00), ateliere confecționat păpuși de mână: Unicorni, Cavaleri și Domnițe (16:00-17:00), Reciclare creativă – Cavaleri, Prințese și Mini-catapulte (17:00-18:00), Tir cu Arcul – micii arcași din cetate se întrec la concursuri cu premii (17:00-19:00 ), Joc medieval – Turnul cavalerilor (17:00), Origami: Castele si Dragoni (18:00-19:00), Joc medieval – Turnul cavalerilor (19:00).
Vor fi, însă și evenimente specifice fiecărei zile în parte, de la așezarea blestemului, până la ridicarea acestuia.

Nu ratați Parada Festivalului!
Începând cu ora 20.45, vineri, 23 august, va avea loc PARADA FESTIVALULUI unde vor defila toate personajele magice afectate de blestemul vrăjitoarei Despina. Cei blestemați vor porni din Parcul Cetății și vor străbate Bulevardul Coposu – Piața Unirii – Pietonala Nicolae Bălcescu – Piața Mare. Ziua se va încheia cu recitalul medieval al celor de la Hoolloenek Hungarica de la ora 21.00 și cu un spectacol de teatru pirotehnic Balada Zmeului – Ordinul Solomonarior.

Povești, turniruri și concerte atractive în cea de a doua zi
Ziua de sâmbătă 24 august,  ne aduce și povești despre Evul Mediu, farse medievale, scurte lupte demonstrative cu diferite categorii de arme. Paladinii De Terra Medies, vor pregăti cei mai curajoși cavaleri pentru a înfrunta blestemul Despinei. Seara se va termina alături de concertele medievale ale celor de la Nomen est Omen, Holloenek Hungarica, Truverii și Cimpoierii din Transilvania.

Demonstrații unice în ultima zi a festivalului
Duminică 25 august, cea de a treia zi de festival, ziua în care se fac ultimele pregătiri pentru a dezlega blestemul Despinei aduce laolaltă cei mai curajoși cavaleri pentru obstacolele ce vor sta în calea dezlegării puternicului blestem. Atelier de creație pentru copii – Teatru Gong Sibiu, Ateliere creative de lucru în piele și cupru corespunzătoare perioadei medievale– Paladinii de Terra Medies, Atelier de scriere medievală – Cavalerii Cetății Roșii, Demonstrații de tir cu arcul tradițional (interactiv cu publicul) – Grupul de Reconstituire istorică Terra Ultrasilvana, : Atelier interactiv cu publicul de prezentare a armelor și a tehnicii de luptă -Grup de Reconstituire medievală Straja Cetății Sucevei, dar și TRIXI SHOW – spectacol commedia dell arte – Teatru Aureliu sau demonstrații de tăiat cu spada vor completa ziua.

Ridicarea blestemului – ÎN PREMIERĂ, CONCERT PRIMA NOCTA
Momentul culminant al utimei zile de festival va fi apariția în premieră a celor de la PRIMA NOCTA. Renumita formație va susține un concert medieval inediat și va da startul ridicării blestemului Despinei. Întoarcerea oamenilor din 1519 în timpurile lor va fi marcată de spectacolul pirotehnic al celor de la Cripsus – The Art on fire.

Informații complete despre programul oficial al festivalului, găsiți pe www.fmct.ro și pe pagina de facebook /FestivalulMedievalCetatiTransilvaneSibiu. Festivalul ajuns la a nouăsprezecea ediție este organizat de către Casa de Cultură a Municipiului Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu. Eveniment răcorit de Bergenbier. Partener de eveniment: Zacaria

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...