60049264 820794148302949 8055422763801772032 n

„Asociația de Poveste” se poate mândri cu una dintre cele mai frumoase misiuni: aceea de a face copiii din centrele de plasament fericiți și să se simtă iubiți. Tocmai de aceea, până la 1 septembrie, voluntarii care vor să aducă un zâmbet pe chipurile copiilor, se pot înscrie.

Nu este o misiune ușoară, însă, satisfacțiile sunt pe măsură. Pentru ca lucrurile să mergă așa cum trebuie și fiecare copil să aibă parte de atenția meritată este nevoie de eroi de poveste. În acest context, Asociația de Poveste caută voluntari.

Oricine dorește să-și dedice timpul liber pentru acești copii a căror soartă nu a fost prea blândă se poate înscrie până la data de 1 septembrie. Asociația de Poveste caută voluntari care să își dedice timp pentru educație non-formală și activități variate în beneficiul copiilor din centrele de plasament din Sibiu.

Persoanele cu vârsta de peste 15 ani, cu sau fără experiență în voluntariat, sunt invitate să devină prietenii acestor copii și să îi ajute să își rescrie povestea de viață.

Pentru a putea participa la activitatea de voluntariat, cei interesați trebuie să completeze un formular, care poate fi găsit AICI.

De asemenea, formularul este disponibil si pe pagina de facebook a asociatiei.

Cei selectați vor participa la un training de 8 ore și vor trece print-un interviu. Perioada de voluntariat este de 6 luni, din octombrie 2019 și până în martie 2020, cu posibilitate de prelungire. Voluntarii Asociației de Poveste merg în echipe de două sau trei persoane într-un centru de plasament, unde desfășoară activități cu o grupă de aproximativ 15 copii. Asociația oferă suport voluntarilor pe tot parcursul activității prin intermediul întâlnirilor de grup sau individuale. De asemenea, le sunt puse la dispoziție materiale de lucru.

„Tinerii cu care noi lucrăm au nevoie în primul rând de atenție, să fim acolo pur și simplu. Cu doar două ore pe săptămână oricare dintre noi poate schimba ceva în viața copiilor din centrele de plasament, fapt ce ne-a fost confirmat în repetate rânduri în cei aproape trei ani de activitate. De aceea, cele mai importante calități ale voluntarilor noștri sunt empatia, răbdarea și perseverența”, spune Carmen Bucsa, vicepreședinte „Asociația de Poveste”.

Asociația de Poveste vine în sprijinul a circa 250 de copii instituționalizați din cinci centre de plasament și trei afterschool-uri din județul Sibiu, ca urmare a parteneriatului cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu. Peste 80 de voluntari sunt implicați în acest moment în diferitele activități organizate pentru acești tineri. Datorită implicării voluntarilor și sprijinului comunității, copiii beneficiază periodic de activități în afara centrelor de plasament. S-au organizat ieșiri la teatru, film, patinoar, dar și excursii în afara județului.

Asociația De Poveste a fost înființată la Sibiu, cu scopul de a susține copiii și tinerii din centrele de plasament din județ în vederea dezvoltării lor personale și profesionale și integrării în societate prin metode non-formale de educație, workshop-uri formative și programe de sprijin. În timp, voluntarii asociației și toți cei implicați, au devenit eroi de poveste.

Comentariul meu

Lasă un răspuns