foto bazna

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, este supărat foc pe 33 de primari din ţară, cei care conduc destinele localităţilor care sunt şi staţiuni balneoclimaterice, după ce a constatat că aceştia nu au depus nicio cerere ca să ia bani de la Guvern pentru modernizare. Pe lista neagră a ministrului Trif se află şi primarul din comuna Bazna, Lucian Gligor Scumpu, care, spre deosebire de colegul lui de la Ocna Sibiului, Claudiu Predescu, nu a cerut niciun leu de la minister pentru staţiune.

Ministrul Turismului: Avem bani de dat pentru staţiunile balneo. Doar primarul de la Ocna Sibiului a cerut

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, se declară foarte nemulţumit de activitatea primarilor din staţiunile balneoclimaterice. După ani de zile, în care aceştia s-au plâns că nu primesc bani de la Guvern, acum Ministerul Turismului vrea să le dea bani, dar primarii nu se înghesuie să-i ceară, spune Trif. „Vreau să vă mai spun că am ţinut foarte mult noi, PSD, să avem un fond de susţinere exclusiv pentru staţiunile balneoclimaterice. Am realizat acest lucru, am avut întâlniri cu toţi primarii din aceste localităţi. Din Sibiu au participat primarul din Bazna, cât şi primarul din Ocna Sibiului. Din păcate pentru noi, sibienii, doar primarul din Ocna Sibiului a depus proiecte pe această axă de finanţare, care, repet, asigură finanţarea de sută la sută. Deci, primăriile nu trebuie să vină cu cofinanţare. (…) Îl invit pe primarul din Bazna şi pe toţi primarii care se află în staţiuni balneoclimaterice, să acceseze acest fond. Sunt bani şi este păcat să îi dăm înapoi. (…) Am avut întâlniri cu primarii în repetate rânduri. Le-am trimis şi adrese oficiale. Am simplificat la maxim procedura de atribuire acestor proiecte. Depinde doar de mobilizarea lor”, a explicat ministrul Turismului, Bogdan Trif, joi, într-o conferinţă de presă.

Trif nu-i mai cheamă pe primari la Bucureşti, merge el prin staţiuni să se ţină „de capul primarilor”

Ministrul Bogdan Trif promite că se va duce în 33 de staţiuni balneo din ţară, să-i convingă pe primari, să ia bani de la minister, altfel aceste fonduri se pierd. „Eu o să mă deplasez în ţară în majoritatea staţiunilor balneo, în următoarea perioadă şi o să, dacă îmi daţi voie să folosesc un termen neministerial, neacademic, o să mă ţin eu de capul primarilor să scrie proiectele şi să le depună la minister”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif. Sursa foto: CJ Sibiu.

Comentariul meu

Lasă un răspuns