a1 autostrada3
FOTO: Asociația Pro Infrastructură

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură cer public să se deschidă circulația pe lotul trei al autostrăzii Lugoj-Deva, deoarece „tronsonul de 21 kilometri perfect circulabil  este închis pentru că responsabilii CNAIR au refuzat recepția, căutând nod în papură constructorului”. Aceștia spun că se poate circula perfect pe drum, iar cei care suferă, evident, sunt tot șoferii, dacă lotul nu se deschide. 

a1 autostrada4
FOTO: Asociația Pro Infrastructură

„După euforia inaugurării lotului 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva, ne îndreptăm atenția spre lotul 3, tronson programat pentru recepție tot săptămâna trecută, dar nerecepționat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Deși cei 21 de km pot fi deschiși traficului în deplină siguranță, cei din Compania de Drumuri au decis să îi transforme într-un nou muzeu”, spun reprezentanții Asociației Pro Infrastructura.

„Am urmărit execuția acestui proiect încă de la debutul șantierului în anul 2014. Cunoaștem foarte bine problemele tehnice întâmpinate de constructor de-a lungul timpului, deficiențele și erorile care au necesitat soluții de remediere în numeroase puncte.

a1 autostrada 1
FOTO: Asociația Pro Infrastructură

Chiar și în prezent există o serie de lucrări minore nefinalizate care NU afectează carosabilul pe care antreprenorul are obligația să le ducă la bun sfârșit (șanțuri, scurgerea apelor, garduri, iarbă pe taluzuri).

a1 autostrada
FOTO: Asociația Pro Infrastructură

Totuși, este cale lungă de aici și până la a ține închiși 21 de km de autostradă perfect circulabili, așa cum singuri puteți vedea din filmările noastre. Disputele surde dintre CNAIR și constructor, orgoliile și fuga de responsabilitate nu țin cont de interesul cetățenilor, șoferii fiind nevoiți să își riște în continuare viața pe DN7 și DN68A”, mai scriu cei de la Asociația Pro Infrastructură.

Aceștia cer insistent deschiderea circulației în cel mai scurt timp, iar eventualele mici intervenții din afara carosabilului să fie trecute în anexa la procesul verbal de recepție, așa cum s-a procedat și pe multe alte sectoare de autostradă.

Comentariul meu

Lasă un răspuns