Ora de Sibiu
Știri in direct

FOTO Programul ASTRA Adolescent ajunge la final – Tinerii sibieni au avut o vară de neuitat

255

Tinerii care au participat vara aceasta la Programul ASTRA Adolescent, alături de susținătorii lor, sunt așteptați joi, 29 august 2019, ora 11:00, în foaierul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu pentru a admira expoziția de imagini și mesaje care reflectă activitățile desfășurate pe parcursul proiectului și impresiile participanților în urma tuturor dezbaterilor.

Pe parcursul a nouă săptămâni, în timpul vacanței de vară, adolescenții sibieni au beneficiat de un program special, inițiat și organizat de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, prin reprezentanții Compartimentului Adulți. Destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 20 de ani, programul-pilot ASTRA Adolescent a cuprins o serie de întâlniri cu personalități din sfera culturală și socio-profesională locală și națională. Tinerii s-au bucurat de expuneri captivante și inedite din partea lectorilor și a moderatorilor, prezentări care au vizat diferite domenii: literatură, psihologie, științe sociale, medicină, sănătate, antreprenoriat, educație civică, viață profesională și spirituală, etc. În egală măsură, au avut prilejul de a pune întrebări, de a solicita lămuriri și de a se antrena în dezbateri privind diverse subiecte importante pentru vârsta adolescenței.

Au răspuns invitației de a participa la întâlniri în cadrul programului: Părintele Constantin NECULA, actorul și regizorul Florin ZAMFIRESCU, psihologul Mihai SIMA, medicii Tiberiu GEORGESCU și Ciprian ŞOFARIU, profesorii Iuliana NEMEŞ, Robert SÎNDEAN, Vlad TĂNASE și Tiberiu COSTĂCHESCU, poetul Savu POPA și Cristian FODOR, coordonator al voluntarilor Crucea Roşie Sibiu.

Implicați în dezbaterile cu tinerii sibieni au fost, desigur, și reprezentanți ai Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu: Bianca KARDA, bibliotecar, și Răzvan POP, istoric și cercetător. Întregul proiect a fost susținut de către elevele Alexandra PÎRJOL și Andra VATRĂ, care au s-au implicat activ în toate acțiunile și au coordonat clubul de lectură „Bătălia Cărților”.

„Având aproape de noi oameni care activează în diverse domenii, mai ales în educație, cultură și sănătate, ne-am gândit să îi prezentăm tinerilor care s-au înscris în programul nostru, ASTRA Adolescent, și ne-am bucurat mult când aceștia ni s-au alăturat fără ezitare. Ne simțim onorați că au acceptat invitația noastră și le mulțumim că au reușit să vină în cadrul Bibliotecii ASTRA pentru a sta de vorbă cu adolescenții și a le împărtăși din experiența lor profesională. Prin acest program, alături de colegii mei, am pus la dispoziția tinerilor o serie de activități estivale, într-un cadru informal și interactiv, în afara mediului oferit de tehnologie.”, declară Silviu BORȘ, director al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

„Timp de două ore pe zi, trei zile pe săptămână, adolescenții și-au petrecut timpul pe terasa bibliotecii sau în alte spații, au asistat la diverse expuneri, au aflat lucruri noi sau și-au expus opiniile în discuțiile ‘încinse’ de la finalul întâlnirilor. Scopul programului-pilot este acela de a testa reacțiile tinerilor participanți pentru a putea adapta formatul întâlnirilor viitoare. Și se pare că feedback-ul este unul pozitiv! Alături de partenerii invitați, am reușit să le stimulăm curiozitatea pentru diverse subiecte sau domenii, să le răspundem la anumite întrebări și să îi încurajăm să aibă inițiativă proprie.”, relatează Mihaela Dobrescu, bibliotecar și coordonator al programului ASTRA Adolescent.

„Am participat cu entuziasm la întâlnirile din cadrul programului ASTRA Adolescent și pot spune că majoritatea temelor propuse mi-au stârnit interesul. Invitații au fost foarte deschiși, adevărați educatori și formatori, și am simțit că pot întreba tot ceea ce doresc să aflu despre un anumit subiect. Cel mai mult mi-au plăcut expunerile susținute pe teme de psihologie, dezvoltarea individului în adolescență, precum și aplicațiile practice din domeniul sănătății și medicinei – igienă și acordarea primului ajutor.”, menționează Alexandra PÎRJOL, din rândul tinerilor participanți la ASTRA Adolescent.

Luând în considerare interesul manifestat de tineri pentru anumite subiecte, reprezentanții Compartimentului Adulți al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu vor organiza, și în viitor, astfel de întrevederi și dezbateri. Iar acestea, cu siguranță, vor aborda teme și subiecte specifice etapelor pe care le traversează adolescenții în dezvoltarea lor.

Cei interesați de prezentarea rezultatelor întregului program-pilot ASTRA Adolescent și de expunerea unor eventuale propuneri pentru pentru întâlnirile viitoare, sunt invitați joi, 29 august 2019, ora 11:00, în foaierul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (Str. G. Barițiu, nr. 7, Corp B, parter).

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...