hota

Într-o bucătărie în care se gătește des sunt absolut esențiale 3 obiecte de uz casnic: aragazul, cuptorul și… hota. Cea din urmă a devenit de nelipsit, mai ales pentru cei ce locuiesc la apartament. Hota are rolul de a elimina mirosurile neplăcute și aburii ce rezultă în urma gătirii. Cum fiecare tehnologie evoluează și tipurile de hote s-au diversificat. Mai jos îți vom prezenta modelele de hote existente și caracteristicile fiecăreia urmând ca tu să decizi care este cea mai potrivită pentru bucătăria ta.
1. Hota clasică, de perete
Hota clasică, convențională este cea montată pe perete, deasupra aragazului. Sunt de obicei cele mai simple hote, au dimensiuni mai mari decât hotele încorporabile și au nevoie de mai mult spațiu pentru montare. Hota clasică este potrivită atunci când aragazul sau zona de gătit se află cât mai aproape de un perete exterior. Când vine vorba de o hotă clasică, există o multitudine de modele diferite, fie ele mai puternice, cu un design mai modern sau cu opțiuni mai multe.
2. Hotă încorporabilă (în dulap sau tavan)
Acest tip de hotă se pretează celor ce nu doresc ca acest electrocasnic să își facă simțită prezența. Acestea pot fi integrate în mobilier sau în tavan. Cu multe modele cu caracteristici și prețuri diferite, aceste tipuri de hote sunt printre cele mai populare.
3. Hota telescopică
O hotă telescopică este aceea care are elemente retractabile. Hotele telescopice clasice sunt cele ce pot fi trase, ca un sertar, extinzându-se. Modelele mai noi de hote telescopice se apropie, prin tragere, de suprafața de gătit. Specific pentru hotele telescopice este ca atunci când sunt trase să pornească, iar atunci când sunt retractate să se oprească.
4. Hotă decorativă
Hotele decorative sunt cele care nu sunt ascunse, ci sunt alese întocmai pentru a completa design-ul bucătăriei. Este bine ca atunci când considerați achiziționarea unei astfel de hote să apelați la un designer de interior. Aceste tipuri de hote pot schimba complet în bine aspectul unei bucătării dacă este aleasă cu bun gust.
5. Hotă downdraft
Hota downdraft este hota verticală sau hota retractabilă la nivelul blatului. Ce înseamnă acest lucru? Practic, această hotă este ascunsă în blat, în spatele plitei și se deschide în momentul în care gătim. Pare ieșită din comun, dar se potrivește de minune unei bucătării moderne cu design futurist sau chiar minimalist. Dacă luați în considerare achiziția unei hote downdraft trebuie să știți că o asemenea hotă presupune un circuit special de evacuare, pentru că aerisirea se face prin partea de jos.

Comentariul meu

Lasă un răspuns