viol agresiune femeie
foto: arhivă

Un sibian a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști pentru că a bătut-o pe iubita sa și a încercat să întrețină relații sexuale cu fiica minoră a acesteia.

„La data de 23 august 2019, ora 0237, prin SNUAU 112, o femeie a sesizat Poliția Orașului Dumbrăveni despre faptul că în timp ce se afla în locuința concubinului său (un bărbat de 40 de ani, domiciliat în orașul Dumbrăveni), acesta încearcă prin constrângere să întrețină raport sexual cu fiica sa minoră, în vârsta de 11 ani. La fața locului s-a deplasat cu celeritate un echipaj din sistemul de ordine și siguranță publică, în imobil fiind identificați minora și bărbatul de 40 de ani. Atât apelanta cât și fiica sa au fost conduse la sediul poliției, unde minora în prezența mamei sale a negat orice formă de agresiune asupra sa. Apelanta a hotarât să se întoarcă la domiciliul concubinului său. În jurul orei 0530, a apelat din nou SNUAU 112 reclamând faptul că a fost agresată fizic de către concubinul său”, spune Luciana Lazăr, purtător de cuvânt IPJ Sibiu

Din probatoriul administrat în cauză până în prezent a rezultat că în noaptea de 22/23.08.2019, pe fondul consumului de alcool, în timp ce se aflau într-o vizită la vecini, bărbatul a agresat-o fizic pe femeie, lovind-o cu palma peste cap. Ulterior, acesta s-a deplasat singur la domiciliu unde profitând de faptul că fiica minora a concubinei sale era singură în casă iar mama acesteia nu putea intervenii, a încercat prin constrângere fizică să întrețină raport sexual cu minora. În același timp mama minorei care se întorsese acasă a auzit-o pe fiica sa strigând după ajutor astfel că a apelat 112 și a solicitat de urgentă intervenția politiei. Polițiștii sosiți în scurt timp la fata locului au pătruns în interior după ce mama minorei le-a deschis ușile și deși împrejurările erau evidente, minora a mințit în primă fază organele de poliție și pe mama ei spunând că bărbatul nu a încercat să o violeze.

După ce au revinit în locuința bărbatului, acesta din urmă a agresat-o din nou pe concubina sa, lovind-o cu pumnii și palmele. Minora a intervenit între cei doi, încercând să aplaneze conflictul. În acel moment, ea a apelat 112, solicitând intervenția politiei. De această dată minora a povestit cele petrecute în realitate, inclusiv cu privire la încercarea acestuia de a o viola, precizând că prima dată a mințit întrucât a fost amenințată de către presupusul agresor  să nu spună nimănui despre cele petrecute.

În baza probatoriului administrat s-a dispus continuarea urmăririi penale față de suspect și reținerea pe baza de ordonanță față de acesta pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat in cursul zilei de 24.08.2019 în fața procurorului cu propunere de punere in mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă și viol și violență în familie.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu