Cod galben de ploi torențiale la Sibiu

1.330

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, atenționare cod galben de ploi torențiale și vânt în Sibiu și alte 20 de județe din centrul și Vestul țării, până luni seara.

Potrivit ANM, codul galben de instabilitate atmosferică intră în vigoare la ora 14.00 și este valabil până la ora 22.00.

Sunt vizate de atenționare județele Sibiu, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Cluj, Mureș, Harghita, Hunedoara, Alba, Brașov, Covasna, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin.

„Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului, cu rafale în general de 55 – 70 km/h, iar temporar 80 – 90 km/h, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 50…60 l/mp”, anunță ANM.

Meteorologii adaugă faptul că disconfortul termic se va menține ridicat în după-amiaza zilei de luni, cu precădere în regiunile sudice și sud-estice, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi