S-a rupt coaliția PSD – ALDE. Tăriceanu iese la Guvernare și renunță la șefia Senatului

522

ALDE a decis, luni, ca partidul să iasă de la guvernare. Călin Popescu Tăriceanu a declarat că cei patru miniștri ALDE vor demisiona marți din Guvern, ca o consecință a deciziei partidului de a se retrage din Executiv. În cazul în care vreun ministru nu își va prezenta demisia, el va fi exclus din ALDE.

„La toate aceste întrebări pe care le-am avut și la care așteptatm un răspuns favorabil, dând oamenilor speranța îndreptării lucrurilor, din păcate nu am avut niciun fel de cotnrapropunere și i-am spus că voi merge în fața colegilor. Colegii au luat hătorârea de a se renunța la guvernarea alături de PSD”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.
„Coaliția a funcționat defectuos. Am încercat să credităm această guvernare pentru că am considerat că e nevoie de o anumită stabilitate politică și nu am obiceiul să fac opoziție în cadrul guvernului. De aceea am considerat să ne despărțim. Noi vom trece în opoziție. Am renunțat la candidatura la prezidențiale, pentru a nu se mai spune că intenția de a părăsi coaliția”, a mai spus liderul ALDE.
Președintele ALDE Călin Popescu Tăricenau a declarat, cu privire la afirmațiile Vioricăi Dăncilă legat de lașitatea unor și continuarea guvernării cu oameni nemulțumiți din ALDE și Pro România, că la rândul său nu a avut curaj în multe situații, dar acum vorbește de lașitate.
„E foarte amabilă doamna Dăncilă pentru că face un apel la racolarea membrilor noștri și ne califică pe ceilalți drept lași. Ei bine, vreau să vă spun că observ la doamna Dăncilă că i-am propus să aibă curajul să vină cu restructurare. Nu a avut curajul. Să dea afară jumătate din secretarii de stat, nu a avut curajul. Să vină cu alt pogram de guvernare în Parlament… și așa mai departe”, a declarat Călin Popescu Tăricenau, după ședința Biroului Politic Central al ALDE.
Declarațiile vin după ce Viorica Dăncilă a scris pe Facebook că guvernarea va merge mai departe chiar cu membri ai ALDE și Pro România. Totodată, premierul a vorbit despre lașitatea unora.
„PSD va merge înainte cu guvernarea țării și alături de noi vor veni toți cei din ALDE și Pro România care au curajul de a-și asuma acest proces, care înțeleg că fuga de responsabilitate și lașitatea nu vor duce niciodată România mai departe. Dincolo de obiectivele și calculele electorale ale unui grup restrâns, important este să nu dezamăgim cetățenii care ne-au dat votul și încrederea în 2016”, a scris Viorca Dăncilă, luni, pe Facebook.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.