Viorica Dăncilă – colegii au hotărât să continuăm guvernarea

0 200

După plecarea ALDE de la guvernare, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că în acrul PSD s-a hotărât în unanimitate să rămână la conducerea țării. 

„În urma deciziei ALDE de a abandona responsabilitatea guvernării, am vrut să discut cu fiecare președinte de organizație, astfel încât să putem avea o decizie în forul statutar. În unanimitate colegii au decis că trebuie să continuăm guvernarea. Avem o responsabilitate pentru a duce mai departe programul de guvernare. E foarte important pentru noi ce se întâmplă cu România, dincolo de interesele politice. Deci vom continua guvernarea”, a spus Viorica Dăncilă.

„Avem responsabilitatea de a asigura stabilitate pentru țara noastră, de a ține promisiunile în fața românilor. Vom continua guvernarea. Dacă ALDE a decis ca miniștrii să-și dea demisia, vom numi miniștri interimari”, a continuat ea.

Ea a confirmat că ministrul de Externe, Ramona Mănescu, rămâne în guvern și a anunțat că, dacă alți miniștri ALDE refuză să demisioneze, și aceștia își vor putea păstra mandatele.

„Doamna Mănescu rămâne în Executiv. Are proiecte în ministerul pe care îl conduce. Eu cred că a dat dovadă de responsabilitate. Dincolo de interesele din punct de vedere politic trebuie să avem în vedere ceea ce se întâmplă cu imaginea României pe plan extern și să asigurăm stabilitate pe plan intern. Din acest considerent doamna Ramona Mănescu a decis să rămână în Guvern. Bineînțeles că, dacă alți miniștri vor decide acest lucru, își vor continua mandatele”, a spus ea.

„În eventualitatea în care ceilalți miniștri își depun demisia, atunci sunt miniștri în guvern care vor prelua interimatul. Ne-am gândit ca portofoliul de Energie să fie preluat de ministrul Economiei Bădălău, pentru ministrul Mediului Ioan Deneș, iar pentru relația cu Parlamentul Radu Oprea”, a adăugat Dăncilă.

„Vom încerca negocieri pentru a obține o majoritate în Parlament. Nu pot să vă spun acum punct cu punct ce vom face. Vom folosi toate pârghiile ca acest guvern să își ducă la capăt mandatul”, a mai spus Dăncilă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...