Spargere auto la Sibiu – Hoțul a furat tot ce a gasit de valoare

819

Un sibian a rămas fără bani, carduri, acte și alte bunuri după ce hoții i-au spart mașina parcată pe strada A.T. Laurian din Sibiu.

„Un sibian a reclamat în seara zilei de 27 august a.c., faptul că în intervalul orar 19.30 – 22.45, autori necunoscuți i-au spart autoturismul și i-au sustras din interior o geantă de umăr tip borsetă, ce conținea suma de 150 lei, carduri bancare, acte de identitate, dar și alte bunuri personale. Prejudiciul cauzat a fost estimat la suma de 1.000 lei”, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.

Fapta s-a produs în timp ce mașina era parcată pe str. A. T. Laurian din municipiul Sibiu.

Polițiștii Biroului Investigații Criminale Sibiu continuă cercetările în vederea identificării și tragerii la răspundere a autorului/autorilor.

Plecând de la acest caz, recomandăm utilizatorilor autovehiculelor să nu își lase lucrurile personale la vedere – pe bord, banchete ori în torpedo. Cel mai sigur mod de adăpostire a acestora îl reprezintă portbagajul, care trebuie să fie asigurat corespunzător. Totodată, recomandăm ca bunurile de valoare (precum laptopul, telefoanele mobile, aparatele GPS etc.) să nu fie lăsate în autoturisme pe timpul staționării, indiferent de perioada în care proprietarul părăsește autoturismul – hoții au nevoie de doar câteva secunde pentru a acționa.

În egală măsură, îi sfătuim să nu își lase la vedere genți ori portofele, chiar dacă nu conțin bunuri de valoare, întrucât acestea reprezintă principala atracție a hoților, care nu știu acest lucru și care vor acționa pentru a vi le sustrage.

Documentele personale ori cheile de la mașină, locuință sau birou, nu vor fi lăsate niciodată în autoturism, cu atât mai puțin la vedere.

Nu în ultimul rând, atragem atenția conducătorilor auto / proprietarilor de autovehicule ca, la părăsirea autovehiculului, să acționeze sistemul de închidere al portierelor și geamurilor, indiferent de locul unde este oprită mașina sau de durata staționării. Grija protecției propriilor bunuri vizează inclusiv mașina.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.