Cum alegem un bun prăjitor de pâine

0 876

Alegerea prăjitorului de pâine este importantă pentru persoanele care adoră prepararea micului dejun în bucătărie, unde mirosul de pâine prăjită este îmbietor ca cel de cafea.

Alegerea prăjitorului nu este o operațiune simplă și necesită să fie luate în considerare mai multe aspecte. Dar oamenii au nevoie să mănânce și mâncare sănătoasă, nu doar pentru plăcerea gustului. Superalimentele sunt acele alimente care sunt benefice pentru sănătatea oamenilor și care întăresc sistemul imunitar. 

Prăjitorul de pâine – dimensiuni, materiale pentru acoperire și încălzire 

Dimensiunile prăjitorului de pâine sunt foarte importante, înainte ca aparatul să fie achiziționat. În funcție de mărimea spațiului din bucătărie, se poate alege un aparat mai îngust sau nu. Acest fapt va influența capacitatea sa de procesare a pâinilor, baghetelor sau altor sortimente de panificație care există în comerț. 

Materialele exterioare sunt un excelent vector al calității. Acestea pot fi din plastic, inox sau oțel. Deoarece metalul este un bun conducător de căldură, acesta este indicat să fie de calitate, altfel materialul care acoperă prăjitorul se poate deforma. 

Materialele elementului de încălzire conțin adesea nichel-crom. Astfel, umiditatea alimentelor nu le corodează iar aceste materiale dețin o excelentă transmisie a căldurii. 

Variantele smart există și pentru prăjitor de pâine. Există prăjitoare cu panou de afișaj, cu dispozitive de reglare a căldurii digitale, cu avertizoare sonore și buton de stop, menite nu doar pentru uz dar și pentru deliciul copiilor. 

Superalimentele – ajută sănătatea și sistemul imunitar

Consumul pâinii prăjite este ușurat mult de industria care fabrică aceste toastere minunate. Una dintre bolile omului modern este uneori comoditatea, datorate lipsei de timp și ritmului prea rapid de viață.   Pe lângă pâinea prăjită, micul dejun e bine să fie însoțit de superalimente care ajută sănătatea și sistemul imunitar, cum sunt de regulă fructele, care au conținut natural de vitamine, fibre, minerale, antioxidanți și acizi grași Omega 3. Fructele nu ar trebui să lipsească din meniul nostru zilnic, fie consumate integral, fie preparate ca sucuri sau mixuri. Dimineața, și nu numai, consumul acestor adevărate minuni ale naturii ajută organismul uman, îl fortifică și îi ajută sistemul imunitar.

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.