Olari din toată țara vin în weekend, la Sibiu

1.207

Sâmbătă, 31 august, și duminică, 1 septembrie 2019, olarii ne dau întâlnire în Piața Mare din Sibiu, la cea de-a 53-a ediție a Târgului Olarilor. Oale, ulcele, blide, căni, instrumente muzicale, alături de demonstrațiile la roata olarului și atelierele pentru copii – sunt atracțiile manifestării.

De mai bine de cinci decenii, olari din toate colțurile țării se întâlnesc la Sibiu, în prag de toamnă. Anul acesta, la cea de-a 53-a ediție a Târgului Olarilor sunt așteptați peste o sută de meșteri, care lucrează în stil tradiţional sau ceramică figurativă.
Sub privirile spectatorilor și în mâinile harnice ale meșterului Ion Rătezeanu, lutul va prinde viață pe roata olarului, transformându-se în oale și ulcele, iar olari cu vechime din Horezu, Corund, Obârșa, vor povesti despre motive predilecte, precum valul, spirala, șarpele, cocoșul, laleaua, și despre utilizarea culorilor ocru, verde, albastru etc.
Cei mai mici vizitatori ai Târgului sunt invitați să descopere tainele lucrului la roata olarului, ale modelării lutului și ale decorării lui, în cadrul atelierelor susținute de reprezentanții Atelierului Scout din Nocrich (Sibiu), de Ioan Briţă și Carolina Costineanu (din Dumbrava, judeţul Timiş).

DSC 0033
Ediția 2019 a „Târgului Olarilor” este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA.

Programul evenimentului:
Târgul Olarilor se desfăşoară în zilele de 31 august şi 1 septembrie 2019, în Piaţa Mare din Sibiu, şi este deschis vizitatorilor între orele 9.00 – 21.00.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.