Școli cu toalete în fundul curții în județul Sibiu – Elevii, nevoiți să le folosească

0 1.454

Luni, elevii din toată țara se întorc din nou la școală. Unii dintre ei sunt fericiți fiindcă își vor revedea colegii și vor povesti ce au făcut în vacanță, însă pentru alții noul an școlar începe cu groază. Cu groază fiindcă, în 2019, în România, încă există toalete în fundul curții.

Toalete în fundul curții – Copiii, nevoiți să le folosească
La Sibiu, lucrurile nu sunt atât de grave precum în alte localități din țară. Însă, chiar și așa, mai există câteva toalete amplasate în curte.

La finalul anului școlar trecut, șapte unități de învățământ aveau wc-uri în curte. „Din octombrie, trei școli vor avea băi renovate, în clădire”, a transmis pentru Ora de Sibiu purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean, Constantin Dincă. Cu toate acestea, mai rămân patru, unde situația nu s-a schimbat.

Este vorba despre Școala Gimnazială Ighișu Nou, Școala Gimnazială Poiana Sibiului, Școala Gimnazială Tălmaciu și Școala Primară Netuș. În toate acestea, toaletele se află încă în fundul curții.

„La aceste școli, toaletele se află în curte, însă sunt renovate. Nu sunt wc-uri turcești, sunt renovate”, spune Dincă.

Zeci de școli cu riscuri la incediu
La patru zile distanță de la începerea cursurilor, 39 școli din județ nu au autorizație de incendiu de la ISU. Alte 26 de unități de învățământ se află în așteptarea primirii avizului, întrucât se fac verificări.

Odată cu începerea anului școlar, reprezentanții ISU anunță că se vor intensifica acțiunile de îndrumare și în școli și, totodată, vor fi organizate exerciții destinate formării comportamentului preventiv specific tipurilor de risc, pentru elevi și cadre didactice.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...