Criză de manuale în școlile din Sibiu – Probleme la nivelul întregului județ

0 150

La început de an școlar, elevii sibieni nu vor primi toate manualele. Iar asta fiindcă, la ciclul gimnazial, a existat o problemă de tipărire. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu speră ca, până la jumătatea lunii octombrie, toate manualele să ajungă în școli.

„Pentru nivelul de școlaritate gimnazial manualele sunt recepționate în proporție de 61,21%, distribuite – 57%, nerecepționate – 38,79%”, transmite Constantin Dincă, purtător de cuvânt al IȘJ Sibiu.

Mai exact, este vorba despre manualele pentru clasa a VII-a, acolo unde s-au produs întârzieri de tipărire, deoarece unele edituri au depus contestații.

„Numărul redus de manuale de la ciclul gimnazial este cauzat de întârzieri de tipărire, deoarece unele edituri au depus contestații pentru manualele școlare de la clasa a VII-a, recepționate în proporție de 3,53% (216 manuale) și nerecepționate în proporție de 96,47% (5911 manuale)”, mai spune Dincă.

În fiecare săptămână însă se realizează comenzi, în funcție de finalizarea tipăririi manualelor de către edituri. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean speră ca până la jumătatea lunii octombrie toți elevii clasei a VII-a să primească manuale.

La nivel primar și liceal nu sunt probleme. Pentru nivelul de școlaritate primar, manualele sunt recepționate în proporție de 87,85%, distribuite în proporție de 79,01% și nerecepționate în proporție 12,15%. Pentru nivelul de școlaritate liceal manualele sunt recepționate în proporție de 96,89%, distribuite în proporție de 98,85% și nerecepționate în proporție de 3,11%.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.