Vremea pe trei luni – Ce prognozează meteorologii

0 1.798

Calendaristic, toamna a început deja. Dar, în termometre se mai lasă așteptată. Chiar dacă ultimele zile au fost mai răcoroase, se va încălzi, iar cu adevărat toamna va veni abia în a doua jumătate a lui octombrie, spun meteorologii.

Septembrie – temperaturi ridicate și scurte ploi la sfârșitul lunii
Prima lună de toamnă păstrează multe din caracteristicile sfârşitului de vară, vremea fiind, cel puţin în primele două decade, călduroasă. În plus, septembrie este o lună cu instabilitate scăzută, datorită persistenţei deasupra celei mai mari părţi a Europei, a unui brâu de presiune atmosferică relativ ridicată. Valorile temperaturilor medii lunare înregistrează o scădere destul de mică comparativ cu ultima lună de vară. Astfel, până la 16 septembrie temperaturile vor fi puțin mai ridicate pentru această perioadă, pe alocuri înregistrându-se chiar și 31 de grade Celsius. În a doua jumătate a lunii septembrie, temperaturile vor scădea ușor și se vor apropia de cele normale pentru această perioadă. În sud va fi ușor mai cald decât în restul țării. Ultimele zile ale lui septembrie vor aduce valori maxime care vor atinge 19-20 de grade și valori minime de 5-6 grade. Tot acum se vor înregistra și ploi, dar nu foarte însemnate cantitativ, ci în limite normale pentru această perioadă a anului.

Octombrie – În a doua decadă vine, cu adevărat, toamna
Luna octombrie aduce, în prima decadă, o vreme frumoasă, însorită și caldă, cu temperaturi care se vor încadra între 23 și 3 grade Celsius. Nopțile vor fi mai lungi și mai reci, iar în anumite zone montane este posibil să cadă și scurte ploi. Temperaturi mai scăzute vom avea începând cu 15 octombrie când putem spune că a venit cu adevărat toamna. Chiar dacă nu vom avea parte de ploi, vremea ne va oblige să ne îmbrăcăm puțin mai gros.

Noiembrie – Primul îngheț
Luna noiembrie debutează cu temperaturi scăzute la nivelul întregii țări, dar normale pentru această perioadă a anului. Nu va fi nici mai frig, dar nici mai cald față de anii trecuți. Astfel, se vor înregistra maxime de 13 grade Celsius și minime de 3 grade Celsius. În a doua jumătate a lunii va veni primul îngheț. Tot în a doua decadă a lunii ar trebui să ne așteptăm și la precipitații mai bogate, dar sub formă de ploaie.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.