inghesuiti masina

Surpriză pentru polițiștii rutieri în trafic. Nu mai puțin de 12 persoane au fost depistate într-o singură mașină, pe DN7. Oamenii voiau să ajungă în Vâlcea.

„Eforturile susținute depuse de către polițiștii rutieri în vederea creșterii siguranței în trafic prin sancționarea nerespectării normelor rutiere și reducerea victimizării prin accidente rutiere pot fi extrem de ușor zădărnicite prin atitudini care nu sfidează doar normele rutiere, ci și imaginația”, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.

Cu o astfel de situația s-au confruntat polițiștii Serviciului Rutier pe DN 7, când într-un autoturism care tracta o remorcă se aflau 12 pasageri.

Polițiștii rutieri aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DN 7, desfășurând o acțiune privind legalitatea transportului de persoane, au oprit pentru control în trafic un ansamblu de vehicule format dintr-un autoturism ce tracta o remorcă, iar în urma verificărilor efectuate nu mică le-a fost surpriza să constatate că șoferul transporta 12 pasageri.

Consecințele unei asemenea atitudini pot fi extrem de grave, în contextul lipsei de siguranță la care s-au expus pasagerii și în raport cu particularitățile de drum existente pe DN7, drum național cu valori de trafic ridicate, cu succesiuni de cube periculoase și nu în ultimul rând, cu un risc rutier exponențial de mare față de alte segmente de drum.

Conform legislației rutiere în vigoare, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 870 de lei pentru transportarea mai multor persoane decât numărul de locuri stabilit în certificatul de înmatriculare al vehiculului.

Totodată, polițiștii nu le-au permis continuarea deplasării, intenția lor era să ajungă în județul Vâlcea, până la identificarea unei alte variante de transport.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns