VIDEO – Apple a lansat noul Iphone 11 în trei versiuni – Performanțe și prețuri pe măsură

Americanii de la Apple au lansat marți o nouă generaţie de smartphone-uri. Vorbim de trei versiuni de iPhone 11, un nou smartwatch, încă o tabletă iPad şi două servicii pe bază de abonament, Apple Arcade şi Apple TV+.

Apple iPhone 11 este modelul de bază, care urmează după XR, anunță gândul.info. Acesta este disponibil în şase culori. Noul iPhone 11 foloseşte din nou un ecran LCD Liquid Retina de 6,1″, iar pentru componenta audio există compatibilitate cu tehnologia Dolby Atmos.
Camera de pe iPhone 11 foloseşte un senzor standard de 12 megapixeli, alături de un nou senzor ultra-wide de 12 megapixeli. Doar camera principală foloseşte un sistem de stabilizare optică.
iPhone 11 va fi primul iPhone care va folosi un mod nocturn (dark mode), care se activează automat.
La capitolul video nu s-au schimbat foarte multe. Filmarea se face la 4K/60fps, cu ambele camere foto. O funcţie nouă în cameră este QuickTake, care permite apăsarea lungă a declanşatorului pentru realizarea de clipuri video. Apple spune că acesta este telefonul cu cea mai bună calitate video de pe piaţă.
Camera frontală face trecerea la un senzor de 12 megapixeli cu obiectiv mai larg, cu capabilitatea de a filma în rezoluţie 4K, dar şi în slow motion.
La baza lui iPhone 11 va sta Apple A13 Bionic, care este cel mai puternic chipset produs vreodată pentru un smartphone, conform Apple.
iPhone 11 promite o autonomie cu o oră mai lungă decât iPhone XR, care era deja cel mai longeviv iPhone în utilizare normală. iPhone 11 va beneficia şi de Wi-Fi 6, cât şi de deblocare prin Face ID mult mai rapidă.

Cum era de aşteptat, iPhone 11 va intra în ofertă la preţul de 699 dolari, cu 50 de dolari mai puţin decât iPhone XR.
iPhone 11 Pro şi Pro Max

Apple a anunţat şi iPhone 11 Pro şi Pro Max, modelele superioare din gama iPhone 11. Acestea sunt echipate cu sisteme cu trei camere pe partea din spate şi finisaje premium.

Apple numeşte noul design „pro design”. iPhone 11 Pro este realizat din sticlă mată pe spate şi oţel inoxidabil pe lateral. iPhone 11 Pro vine cu ecran OLED „Super Retina XDR” de 5,8″, iar modelul Pro Max vine cu ecran cu diagonala de 6,5″. Acestea nu mai folosesc tehnologia 3D Touch, însă sunt mult mai luminoase, la 1.200 nits. Cele două noi modele vin în culorile verde, argintiu, negru şi auriu.

Chipset-ul Apple A13 Bionic este echipat cu noi „acceleratoare” pentru algoritmi de machine learning, care pot realiza 1 trilion de operaţiuni pe secundă. Şi modelul A13 foloseşte o arhitectură cu şase nuclee, două mari şi patru mici, însă Apple promite un consum de energie foarte mic, în ciuda performanţei crescute cu 20% pe CPU şi 40% pe GPU faţă de generaţia precedentă.
iPhone 11 Pro promite patru ore de autonomie în plus faţă de iPhone XS, iar iPhone 11 Pro Max cinci ore în plus faţă de iPhone XS Max. Ambele sunt livrate cu un încărcător rapid în cutie.

Cele trei camere foto lucrează în tandem, capturând acelaşi cadru din trei perspective diferite simultan. Toate sunt echipate cu senzori de 12 megapixeli: 12 MP f/1.8 wide principală, 12 MP f/2.0 pentru zoom (ambele stabilizate optic) şi 12 MP f/2.4 (unghi de 120 grade). Aceste camere sunt acum la acelaşi nivel cu alte smartphone-uri de pe piaţă, cu menţiunea că obiectivul cu zoom este mult mai luminos acum.

Apple promite şi o nouă funcţie pentru cameră numită Deep Fusion, care va fi disponibilă în iOS 13. Aceasta foloseşte AI şi machine learning, care combină nouă fotografii diferite pentru realizarea unor fotografii extrem de detaliate. Patru cadre sunt trase înaintea declanşării şi altele după, alături de un cadru cu expunere lungă.

Toate cele trei camere sunt calibrate pentru a realiza imagini similare din punct de vedere al culorilor şi expunerii. Apple include şi un nou editor video avansat în aplicaţia de cameră a noilor iPhone 11 Pro şi Pro Max.
iPhone 11 Pro va costa 999 dolari, iar iPhone 11 Pro Max va costa 1.099 dolari. Data de lansare este stabilită pentru 20 septembrie. iPhone XR va rămâne în ofertă la 599 dolari, iar iPhone 8 rămâne la 449 dolari.

iphone 11iphone 11 proiphone 2019
Comentarii (0)
Comentează