Acțiunile Compa Sibiu se apreciază la anunțul BVB că va inlocui Antibiotice SA în cadrul indicelui bursier BET-BK

1.587

Acţiunile producătorului de piese auto Compa Sibiu (CMP), companie sibiană care este listată la Bursa Bucureşti şi are în acţionariat şi Fondul Suveran al Norvegiei, cel mai mare din lume, au crescut miercuri după-amiază cu până la 3,2%, după ce Bursa de Valori București a anunțat includerea lor în structura indicelui BET-BK, considerat de referinţă pentru administratorii de fonduri mutuale.

Care sunt diferentele intre BET, BET-XT si BET-BK? Principala diferență este ponderea companiilor în cadrul indicilor bursieri. BET are o limita de 20% a ponderii unui simbol, in BET-XT o companie poate avea o pondere maxima de 15%, in timp ce BET-BK are limitarea la 10%. BET are 15 companii in momentul de fata (mult timp a avut doar 10 companii), in timp ce BET-XT si BET-BK contin 25 de companii

Bursa de Valori din România a anunţat că a decis înlocuirea Antibiotice Iaşi cu Compa Sibiu în structura indicelui care urmăreşte 25 de acţiuni, printre care şi societăţile de investiţii financiare, dar şi Erste Bank, Banca Transilvania, Medlife sau Digi Communications N.V.

În comunicatul BVB se menționează că la nivelul indicelui BET-BK se va modifica componența prin includerea COMPA S.A. (simbol CMP, ISIN ROCMPSACNOR9) și excluderea ANTIBIOTICE S.A. (simbol ATB, ISIN ROATBIACNOR9), care este luată în vedere pentru includerea în cadrul indicilor bursieri  BET-XT si  BET-XT-TR.

Potrivit hotărârii Bursei de Valori București, noile structuri ale indicilor BVB vor fi anunțate la finalul zilei de 13 septembrie 2019 și vor intra în vigoare începand cu ședința de tranzacționare din data de 23 septembrie 2019.  La inchiderea tranzacțiilor pentru miercuri, 11 septembrie, valoarea unei acțiuni Compa era de 0,77 de lei. Compania sibiană este listată pe BVB din 1997, fiind emise  un număr de 218.821.038 actiuni la o valoare nominală de 0,10 lei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.