Amenzi de 2.000 de lei pentru trei sibieni care au furat afine din pădure

1 4.820

„Scutul pădurii” a prins trei sibieni, miercuri, în timp ce se întorceau din pădure cu autoutilitara plină cu afine. Aceștia aveau de gând să le vândă.

La data de 11 septembrie, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol au desfășurat ample acțiuni pe raza localităților Orlat, Gura Râului și Cristian, în cadrul Planului comun de acțiune

“Scutul pădurii”, pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale de tăiere, transport și valorificare a materialului lemnos. În cadrul activităților specifice desfășurate, polițiștii au depistat într-un autovehicul trei persoane de sex masculin care aveau asupra lor 165 kg fructe de pădure (afine). Conform art. 17 lit. c și 25 alin. 1 din Legea 171/2010, produsele au fost confiscate iar cei trei bărbați sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 2.000 de lei.

Totodată, având în vedere că autoutilitara era neasigurată, neavând poliția obligatorie RCA, s-a dispus reținerea plăcuțelor cu numerele de înmatriculare și a certificatului de înmatriculare, precum și aplicarea unei sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei conform Legii nr. 132/2007.

Acțiunile polițiștilor pe această linie continuă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Marius scrie

    Felicitări tuturor celor implicați în combaterea hoților! Mai vrem astfel de știri.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.