Ora de Sibiu
Știri in direct

FOTO Polițiștii de la Prevenirea Criminalității față în față cu elevii sibieni

230

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și-au reluat activitățile desfășurate în unitățile de învățământ, iar în ultimele două zile s-au întâlnit cu elevii claselor a IX-a ai Colegiului Tehnic Cibinium Sibiu și cei din ciclul primar și clasa a VIII-a ai Școlii Generale nr. 25 Sibiu.

Pe timpul activităților au fost punctate aspecte referitoare la comportamentul elevilor în incinta instituțiilor de învățământ și în timpul liber, consumul de substanțe interzise, alcool sau tutun, siguranța on-line, folosirea rețelelor de socializare și despre siguranța rutieră.

Elevii au primit materiale cu mesaje informativ-preventive, atât în ceea ce privește siguranța și securitatea lor, dar și cu privire la comportamentul și conduita pe care copiii trebuie să o adopte pentru reducerea numărului de cazuri de violență școlară.

Mesajul cel mai important pe care vrem să îl transmitem elevilor este că suntem și vom fi permanent alături de ei, că printre cei care le oferă sprijin, siguranță și înțelegere, ne aflăm și noi, polițiștii: ”Când nu știți ceva, întrebați-ne, când aveți o problemă, apelați cu încredere la noi, când vreți să ajutați pe cineva și nu reușiți singuri, vă vom ajuta și noi!”

Activitățile sunt circumscrise campaniei naționale de informare și prevenire „10 Pentru Siguranță”, aflată în derulare și la nivelul județului Sibiu.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...