Pompierul anului a aflat joi la Sibiu că va fi decorat

0 933

Alin Jorja se afla la Sibiu, unde urma un curs de perfecționare pentru acordarea primului ajutor. Joi a primit însă un telefon important care l-a făcut sa se îndrepte către București. Acolo, astăzi, de ziua pompierilor, acesta a fost desemnat Pompierul Anului.

Povestea lui Alin a fost redată pe Facebook, pe pagina „Ministerul Afacerilor Interne, România”. Redăm integral postarea:

Alin era ieri la Sibiu, la un curs de perfecționare pentru acordarea primului ajutor. Pe la prânz a primit un telefon.
– Bună ziua! Alin, știm că ești la Sibiu, dar te rugăm ca mâine să vii la București.
– S-a întâmplat ceva?
– Da! Mâine este ziua noastră, a pompierilor, iar tu ai fost desemnat pompierul anului!
– Dar de ce eu? Nu am făcut nimic deosebit.
– Alin, o fetiță trăiește acum datorită ție. Cu toții știm că ți-ai pus viața în pericol pentru a o salva. Și mai știm că ea este una dintre zecile de persoane pe care tu și colegii tăi de la Sebeș le-ați salvat în cei 10 ani de când sunteți pompieri. Acest lucru ne face să fim mândri de voi și de aceea te rugăm să fii lângă noi la sărbătorirea Zilei Pompierilor.
Astăzi, Alin a primit onorul tuturor colegilor și nu numai. Cu toții i-au mulțumit și l-au felicitat pentru gestul pe care l-a făcut pe 25 iunie, atunci când a salvat de la înec o fetiță luată de o viitură puternică. Deși curenții erau foarte mari, iar apa foarte rece, fiind zonă de munte, și cu un nivel ajuns rapid la peste doi metri adâncime, Alin nu a ezitat și s-a aruncat în vâltoare. Pentru că asta face un adevărat salvator. Își pune viața în pericol pentru a salva o altă viață!
Tată a doi copii, cu o carieră ireproșabilă și de o modestie remarcabilă, acesta a spus că el și-a făcut doar datoria. ”-„-„-„-„-Adevăratul erou este copilul care ne-a anunțat că fetița este surprinsă de viitură în mijlocul râului. Menirea mea și a colegilor mei era de a o salva. De aceea ne-am făcut pompieri!”
Îți mulțumim, Alin Jorja, iar prin tine transmitem astăzi, de Ziua Pompierilor din România, mulțumirile noastre tuturor salvatorilor pentru ceea ce fac în fiecare zi!
LA MULȚI ANI, POMPIERI… LA MULȚI ANI, SALVATORI… LA MULȚI ANI, OAMENI DE ONOARE!
Să fiți mereu ocrotiți și să vă întoarceți cu bine și cu echipajul complet din misiuni!
Cu respect și admirație!

Sursa: Facebook Ministerul Afacerilor Interne, România

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...