VIDEO LIVE Prăpăd în Spania – Mașini luate de ape, școli și spitale inundate

2.533

Imagini apocaliptice în sud-estul Spaniei, acolo unde vremea extremă a făcut ravagii. Sute de mașini au fost luate de ape, doi oameni au murit, iar casele, școlile și spitalele sunt inundate. Meteorologii spun că e cod roșu, întrucât au căzut pe alocuri chiar și 350 de litri de apă pe metru pătrat, iar rafelele de vânt au atins 100 kilometri pe oră.

 

 

Potrivit Digi24, s-a dezlănțuit urgia peste Valencia, Almería, Alicante și Murcia, unde imaginile dezastrului sunt impresionante. Vijelia a venit însoțită de grindină, vânt puternic și valuri imense. Mașinile au fost luate pe sus de viitură și purtate kilometri, în timp ce nivelul apei care a pătruns în locuințe a crescut cu un metru și jumătate în doar câteva minute.

DANGEROUS! Even shallow, but rapidly flowing torrents can sweep a person away! Don't do this! Callosa de Segura, Alicante, Spain today. Video: María Redon / @ProyectoMastral

Publicată de Severe Weather Europe pe Joi, 12 septembrie 2019

Spitalele și școlile au fost și ele inundate, iar autoritățile din Valencia au decis închiderea unităților de învățământ pentru o zi, ceea ce înseamnă că 250 de mii de elevi vor rămâne acasă. Sunt zone în care a fost depășit recordul în privința precipitațiilor – un exemplu este orășelul Beniarrés, în care au căzut 350 de litri de apă pe metru pătrat.

Street turns to a flood torrent in Orihuela, Alicante, east Spain today, September 12th! Report: @MeteOrihuela

Publicată de Severe Weather Europe pe Joi, 12 septembrie 2019

Circulația rutieră a devenit imposibilă și probleme sunt și pe calea ferată, după ce șinele au fost acoperite de apă. Pericolul nu a trecut, fiindcă este în continuare cod roșu de furtuni şi intensificări ale vântului în sud-estul țării. Ministerul de Externe de la București îi avertizează pe românii care au programate călătorii în această zonă să se aștepte la întârzieri serioase în trafic.

Sursa: Digi24

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.