Polițiștii sibieni – „Nu există zi în care să nu depistăm șoferi în stare de ebrietate”

0 866

Polițiștii sibieni se declară surprinși de iresponsabilitatea de care dau dovadă, în ultima vreme, participanții la trafic. Zilnic se confruntă cu șoferi băuți ori cu persoane aflate la volan fără a deține permis de conducere.

Principala sarcină sau misiune a polițiștilor rutieri este aceea de a crește siguranța în trafic prin sancționarea nerespectării normelor rutiere. Ce ne surprinde zilnic, în ultima perioadă, este o accentuarea a iresponsabilității de care dau dovada participanții la trafic.

Din păcate, nu există zi în care, în activitățile desfășurate, polițiștii rutieri să nu constate încălcări flagrante ale legislației rutieri, mai exact persoane care conduc autovehicule fără a deține permis de conducere sau se află în stare avansată de ebrietate. Nu doar că aceste persoane își pun propria viață în pericol, ci pe a tuturor celorlalți participanți la trafic.

Spre exemplu, în data de 14 septembrie, un sibian de 39 de ani a condus o autoutilitară fără a deține permis de conducere și a accidentat un copil de 11 ani care se afla pe trotuar. Bărbatul, pe fondul lipsei abilităților de a conduce, în momentul în care s-a angajat într-un viraj a pierdut controlul asupra autovehiculului și a pătruns pe trotuar.

Pe DN 1, un conducător auto cu o alcoolemie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat a intrat în două mașini care erau încadrate regulamentar pentru a efectua un viraj spre stânga.

„Zilnic înregistrăm accidente rutiere, la fel cum zilnic polițiștii rutieri se află în trafic și constată numeroase abateri de la normele rutiere. Doar în ultima săptămână au fost constatate 23 de infracțiuni la regimul rutier, ridicate în vederea suspendării 72 de permise de conducere și aplicate peste 900 de sancțiuni contravenționale. Nu urmărim aplicarea de amenzi în acțiunile noastre, ci corectarea unui comportament care poate să conducă la producerea de accidente rutiere”, transmit reprezentanții Poliției din Sibiu.

Eforturile susținute depuse de către polițiștii rutieri în vederea creșterii siguranței în trafic prin sancționarea și reducerea victimizării prin accidente rutiere pot fi extrem de ușor zădărnicite prin atitudini care sfidează normele rutiere.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.