cutremur seism

Cel puțin 20 de persoane au fost rănite şi au fost duse la spital în urma unui cutremur de 5,6 grade, petrecut în Albania. La câteva ore distanța, un seism de 3,1 grade a avut loc și în zona Vrancea.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Albana Qajaj, a precizat că rănile sunt uşoare şi au fost provocate de căderea unor obiecte sau bucăţi de ziduri sau au fost persoane care au avut atacuri de panică.
„Există case şi clădiri deteriorate, dar care nu s-au prăbuşit”, a adăugat Albana Qajaj, adăugând că un nou bilanţ va fi difuzat în cursul serii.
Potrivit Serviciului de prospectare geologică al SUA (USGS), seismul a avut magnitudinea de 5,6, cu epicentrul localizat la o adâncime de 10 kilometri în zona Durres. Mişcarea seismică a fost resimţită pe o rază de 250 de kilometri.
Conform Ministerului Apărării, acest şoc este cel mai puternic din ultimii 20-30 de ani din Albania. Balcanii sunt o zonă cu activitate seismică puternică, iar cutremurele sunt frecvente, adaugă AFP.
Localnicii au declarat că la Tirana cutremurul s-a simţit foarte puternic, fiind văzuţi oameni care alergau panicaţi pe străzi pentru a se adăposti.
Electricitatea şi liniile telefonice au fost întrerupte în mai multe zone, făcând comunicaţiile dificile.

ORA 17:53 Un seism cu magnitudinea 5,6 s-a produs la 30 de km vest de Tirana
Un seism cu magnitudinea de 5,6 pe scara Richter s-a produs, sâmbătă seara, la 30 de kilometri vest de capitala Albaniei, Tirana, a anunţat Serviciul de prospectare geologică al SUA (USGS), transmite Reuters.
Potrivit USGS, epicentrul seismului a fost localizat la o adâncime de 10 kilometri în zona Durres.
Localnicii au declarat că la Tirana cutremurul s-a simţit foarte puternic, fiind văzuţi oameni care alergau panicaţi pe străzi pentru a se adăposti.
Autorităţile nu au comunicat niciun bilanţ precis al pagubelor. Presa locală a relatat despre două persoane rănite uşor în localitatea Helmes, la circa 10 kilometri de capitala Tirana, unde aproximativ 12 case s-au prăbuşit, relatează AFP.
Conform acestor mass-media, au apărut fisuri pe faţadele unor clădiri ale căror ferestre au fost sparte, în portul Durres (vest), al doilea oraş ca mărime din ţară.
Liniile de electricitate şi de telefonie au fost întrerupte în mai multe cartiere din Tirana, precum şi în mai multe sate şi oraşe mici, potrivit presei locale.
Balcanii sunt o zonă cu activitate seismică puternică, iar cutremurele sunt frecvente, scrie AFP.
După o oră de la seismul din Albania, cutremur de 3,1 pe scara Richter, în județul Vrancea
Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 pe scara Richter s-a produs sâmbătă, la ora 18.54, în zona seismică Vrancea, informează Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica

Potrivit INCDFP, cutremurul a avut loc în județul Vrancea, la ora 18.54.
Seismul a avut magnitudinea de 3,1 pe scara Richter și s-a produs la adâncimea de 120 de kilometri.
Cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor orașe: Slănic-Moldova (45 km), Covasna (48 km), Tîrgu Ocna (48 km), Onești (49 km) și Nehoiu (50 km).

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns