balul foto credit tnrs dragoș spițeru

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu a fost prezent și în acest an la Reuniunea Teatrelor Naționale Românești din Chișinău, Republica Moldova cu două dintre cele mai apreciate spectacole din repertoriu: „Balul” și „Perfect compus. Constantin Chiriac a susținut recitalul de poezie „Domnule și frate, Eminescu”.  balul foto credit tnrs claudiu rusu 2.

Evenimentele s-au bucurat de aprecierea atât a spectatorilor, cât și a specialiștilor și personalităților din Chișinău. Prezența TNRS la Chișinău a fost finanțată de Institutul Cultural Român și Ministerul Culturii și Identității Naționale.

„Atât președintele Institutului Cultural Român cât și notabilitățile din Chișinău au remarcat faptul că Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu vine doar cu spectacole de foarte bună calitate la Reuniunea Teatrelor Naționale Românești. Am prezentat anul acesta „Balul” și „Perfect Compus”, spectacole care au reverberat mai ales pentru implicațiile istorice puternice pe care le au, iar recitalul de poezie „Domnule și frate, Eminescu”, pe care l-am susținut la Academia de Studii Economice Moldova, a adunat nu mai puțin de trei sute de spectatori. ” Constantin Chiriac, director general TNRS. balul foto credit tnrs claudiu rusu

Ziua Națională a României marcată la TNRS de spectacolul „Balul”
La Sibiu, spectacolul „Balul”, după o idee Theatre de Campagnol, regizat de cunoscutul regizor Radu Nica, se va juca sâmbătă 30 noiembrie, dar și duminică, 1 decembrie 2019, de Ziua Națională a României. Spectacolul a avut premiera la TNRS în data de 19 ianuarie 2007 fiind, până astăzi, nu doar unul dintre cele mai longevive spectacole din repertoriul TNRS, dar și unul dintre spectacolele apreciate și iubite de public. balul foto credit tnrs claudiu rusu 3.

„În «Balul» se tace. România trecută și România prezentă se întâlnesc la intersecția gesturilor care au asfaltat istoria. (…) «Balul» este spectacolul României turnate în corpul mare – istoria colectivă – și corpul mic – individul. Istoria e inițiată de gesturi exemplare, de mișcări radicale, de pendularea continuă între aberații și necesități. «Balul» este sinteza acestor forțe motrice. (…) «Balul» concentrează România în corpuri care se deplasează înainte si înapoi. Corpuri-plută peste istorie.” Mihaela Michailov

Caseta artistică a spectacolului „Balul”, după o idee Theatre de Campagnol.
REGIA: Radu Alexandru Nica
SCENARIU DRAMATIC: Radu Alexandru Nica şi Mihaela Michailov
SCENOGRAFIA: Helmut Stürmer
Coregrafia: Carmen Coţofană
MUZICA: Vasile Şirli
ÎN DISTRIBUȚIE: Mihai Alexandru, Veronica Arizancu, Florin Coşuleţ, Diana Fufezan, Adrian Matioc, Adrian Neacşu, Gabriela Neagu, Cătălin Pătru, Ofelia Popii, Viorel Raţă, Codruţa Vasiu/Raluca Iani, Pali Vecsei.

Următorul turneu al TNRS va fi la București, în luna octombrie.
„Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, regia Andrei și Andreea Grosu este spectacolul pe care TNRS îl va prezenta în acest an la Festivalul Național de Teatru, București, pe 19 și 20 octombrie 2019. La Sibiu, următoarele reprezentatii ale spectacolului „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” regia Andrei și Andreea Grosu, sunt programate la TNRS – Sala Mare pe 9 octombrie și 16 noiembrie.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns