vremea în următoarele două săptămâni - ce vești ne dau meteorologii

Meteorologii anunță că temperaturile se mențin în limitele normale pentru această perioadă din an la nivelul întregii țări. Valorile de pe timpul zile vor ajunge până la 23 de grade Celsius, reiese din prognoza publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 23 septembrie – 6 octombrie 2019, informează Agerpres citat de Digi24.

În Transilvania, în cea mai mare parte a intervalului celor două săptămâni, valorile termice diurne vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă din an, cu maxime de 18 – 21 de grade, în medie regională.

Minimele nocturne vor fi, în special în prima săptămână, mult mai ridicate decât în intervalul ce s-a încheiat, local peste cele climatologic specifice, cu 8 – 12 grade, mediat regional.

Pentru perioada 29 septembrie – 2 octombrie este estimată o creştere a temperaturilor diurne, ce pot fi chiar şi peste norma perioadei, în timp ce în cursul nopţilor se vor înregistra valori apropiate de normal.

Ulterior acestui interval de timp, se estimează o uşoară răcire a vremii. Probabilitatea pentru apariţia ploilor va fi relativ ridicată, însă acestea vor fi în general slabe cantitativ, doar pentru perioada 26 – 27 septembrie fiind posibile şi cantităţi de apă mai însemnate.

Ultima oră

Comentariul meu