Comisie la CJ Sibiu pentru ”așezările informale” – Vor fi aduse în legalitate

1 560

Consilierii județeni au pe masă un proiect de hotărâre care stabilește regulile de înființare ale unei noi comisii. Aceasta urmează a se ocupa de reglementarea ”așezărilor informale”, după cum se folosește termenul în conținutul proiectului. Deocamdată se stabilesc doar regulile comisiei, fără a se explica foarte clar cu ce se va ocupa aceasta.

Pentru a înțelege în primul rând ce sunt acelea ”așezări informale„, în textul proiectului se explică: „o grupare de minimum trei unități destinate locuirii dezvoltate spontan, ocupate de persoane sau familii care fac parte din grupuri vulnerabile și care nu au niciun drept asupra imobilelor pe care le ocupă. așezările informale sunt așezate la periferia localităților, cuprind locuințe improvizate, realizate recuperate și/sau locuințe realizate din materiale de construcții convenționale”.

Cei care trăiesc în aceste locuințe sunt supuși pericolelor, dar și excluziunii sociale. ”Prin localizarea și caracteristicile sociodemografice generează excluziune, segregare și marginalizare socială. Prin situarea în zone de risc natural, biologic sau antropic unele așezări informale pun în pericol siguranța și sănătatea locuitorilor lor”, se mai arată în proiectul de hotărâre al Consiliului Județean Sibiu.

Comisia care va fi coordonată de arhitectul șef al județului și reprezentanți ai instituțiilor cu competențe în astfel de cazuri: urbanism, protecție socială, reprezentanți ai romilor, sănătate publică, reprezentanți ai comunităților așezărilor informale și primarii localităților. Se vor întâlni de fiecare dată când va apărea o situație de discutat și se va încerca rezolvarea situației locuințelor construite ilegal și care un în pericol viața celor care le ocupă. fie se va găsi o soluție pentru intrarea în legalitate, fie relocarea acelor persoane, dacă se hotărăște demolarea locuinței.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

1 Comentariu
  1. Gigi Duru scrie

    Aloooo, daca eu ma duc acum intr-o gradina si imi ridic o casa din chirpici oare ce se intampla? Mi-o demoleaza imediat sau ma lasa sa locuiesc acolo ca poate voi fi din vreun grup devaforizat?
    Hai sictir, nu exista legi pt toti?
    Demolarea urgenta si solutii nu povesti!

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.