Cea mai prolifică companie din Zona Industrială Vest a Sibiului concediază 20.000 de oameni

1 12.430

Continental AG, companie prezentă și la Sibiu cu una dintre cele mai mari fabrici din oraș, a anunțat că va concedia 20.000 de angajaţi la nivel mondial pentru a-şi reduce cheltuielile.

Continental AG, al doilea mare producător european de componente auto şi anvelope, a anunţat miercuri că până la 20.000 de locuri de muncă din întreaga lume ar putea fi afectate în următorul deceniu, în urma implementării planului de restructurare, transmit AP, Bloomberg şi Reuters citate de Adevărul. În urma revizuirii strategiei, Continental va închide două fabrici în Germania şi unităţi din Italia şi Malaezia. De asemenea, două fabrici din SUA (Henderson, în Carolina de Nord, şi Newport News, în Virginia) ar putea fi închise. Continental nu a precizat câte locuri de muncă vor fi desfiinţate, dar a estimat că pe plan global 20.000 din cele peste 244.000 de locuri de muncă „vor fi afectate de schimbări”. De asemenea, schimbările ar putea duce la posibila vânzare a unor părţi din afacere şi la transferarea locurilor de muncă către alte unităţi sau în domeniul mobilităţii electrice, se arată în comunicatul Continental. „Costurile implementării planului de restructurare sunt evaluate la 1,1 miliarde de euro în următorul deceniu, majoritatea măsurilor urmând să fie adoptată în perioada 2019 – 2022”, a anunţat Comitetul de supervizare al Continental AG. În ultimele luni, vânzările Continental au fost afectate de scăderea producţiei auto în China şi Europa. Continental, o companie cu o cifră de afaceri anuală de 44 de miliarde de euro şi 244.000 de angajaţi în 60 de ţări, are două divizii principale: divizia auto, care produce şasiuri şi elemente de siguranţă, precum şi interioare, în timp ce divizia de anvelope regrupează marca de anvelope cu acelaşi nume şi ContiTech, un producător de benzi rulante pentru vehicule off-road. Pe piaţa din România, Continental are aproximativ 19.700 de angajaţi în şase fabrici din Braşov, Carei, Iaşi, Nădab, Sibiu şi Timişoara, potrivit datelor companii furnizate presei în primăvara anului trecut.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

1 Comentariu
  1. Klaus scrie

    Începe criza financiara sa vezi acum , cum rămân miiile de apartamente făcute pe camp SI dealuri goale că, le ia banca , unde vor merge atatea mii de oameni care vor rămâne fără lucru sa lucreze , acum vor fi prea multi oamenii fără locuri de munca in Sibiu , SI se va lucra pe un salariu mic , mana de lucru ieftină în Sibiu,

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...