flashmob

Un adevărat maraton teatral începe duminică, 29 septembrie, la ora 17.00, cu un Flashmob-ul DATFest Tineri, cuceriți orașul, desfășurat la Promenada Mall. Energie, culoare, dinamism, talent, tinerețe, muncă în echipă și dăruire! Toamna se numără bobocii și spectacolele de teatru ale tinerilor actori-studenți și manageri, teatrologi ai școlii sibiene de teatru care, de cinci ani, sub genericul deja tradițional DATFest, asaltează spațiile de joc sibiene cu reprezentații proaspete și pline de culoarea tinereții.

Ediția a-V-a oferă șansa publicului sibian și nu numai de a se bucura de o săptămână plină de evenimente teatrale, de ateliere dedicate atât artelor spectacolului cât și managementului cultural. Marea surpriză a acestei ediții este că ne-am propus să spargem frontierele Sibiului teatral, să ne extindem înspre alte regiuni ale județului Sibiu (Mediaș, Șelimbăr) într-un demers de facilitare a accesului unui public cât mai larg și mai variat la evenimentele propuse. Astfel diversitatea artistică se completează armonic cu o nouă dimensiune spațială, geografică. Publicul nostru este așteptat atât în spații deja cunoscute, Studioul CAVAS, dar și la Mediaș, la Șelimbăr, la Promenada Mall și în alte locații pe care vă invităm să le descoperiți consultând programul manifestărilor noastre.

Salvați datele și veniți la aceste întâlniri cu teatrul, cu dansul și muzica, cu dezbaterile vii și schimburile de idei, veniți să cunoașteți noile generații de actori, teatrologi și manageri culturali ai școlii de teatru sibiene! Un produs sută la sută tânăr, un produs care dorește promovarea celor mai noi producții teatrale ale studenților din Sibiu într-un format competitiv și, în același timp, să prezinte producția câștigătoare a ediției anterioare. Un public entuziast, o echipă de specialiști, un juriu de profesioniști care va desemna cel mai bun spectacol și cei mai buni tineri actori, o selecție de spectacole variată și de cea mai bună calitate transformă prima săptămână din toamnă într-un regal teatral!

Veți revedea sau veți descoperi spectacolele unor regizori și profesori-actori, cunoscuți atât în spațiul teatral sibian cât și în cel românesc, în general, și care ne propun o selecție de texte inspirate din dramaturgia clasică, dar și contemporană. Marian Râlea, Eugen Gyemant, Marius Gâlea, Bogdan Sărătean, Ofelia Popii, Diana Fufezan, Adrian Neacșu, Codruța Vasiu, Cristina Blaga, Alexandru Malaicu, Vlad Robaș sunt cei care, cu iscusință, talent și măiestrie au pus în forme și esențe noi talentul tinerilor actori și textele unor dramaturgi tineri și deja consacrați, dar și texte din repertoriul clasic românesc și universal.datfest 2019 poster program sibiu

Nu vrem să vă dezvăluim toate surprizele pregătite, vă invităm să le descoperiți zi de zi, iar dacă sunteți joi, 3 octombrie, la ora 19:00, în Mediaș, vă așteptăm la Sala Traube unde se joacă unul dintre cele mai strălucite și îndrăgite spectacole din stagiunea teatrală studențească sibiană, spectacolul promoției de absolvenți ai acestui an, care sub îndrumarea lui Marius Gâlea, Diana Fufezan și Adrian Neacșu, ne prezintă o serie de povestiri de dragoste și de cuplu, moderne, duioase și pline de vervă (Love stories), adaptat după unul dintre cele mai ofertante texte ale dramaturgiei contemporane franceze, Reunificarea celor două Corei de Joël Pommerat. Întunericul sălii de spectacol vă va lăsa să vă contopiți cu lumile descrise în cele paisprezece povești scurte, care narează în cheie tragi-comică situații de viață ușor recognoscibile. Iubirea sau absența ei, dorința și pasiunea, toată gama de situații și emoții, conflicte și stări aferente sentimentului de iubire, cuplului modern, sunt trăite cu talent și dăruire de tinerii actori absolvenți ai promoției 2019, care dau naștere pe scenă unor personaje veridice și complexe, imprevizibile, duioase, atașante sau, din contră, burlești, comice. Umorul negru, șarmul și pasiunea tinerilor actori atrag buna dispoziție și antrenul, însă ne oferă și posibilitatea unei analize și introspecții atente asupra ideii de cuplu din contemporaneitatea noastră.

Un spectacol de la care veți pleca cu sufletul plin de emoție și cu mintea plină de infinitele nuanțe și interogații prin care cotidianul ne provoacă zi de zi. Intrarea este liberă pe bază de rezervare la numărul 0722 305 090. Mai multe detalii despre programul festivalului găsiți pe pagina de Facebook Artă Teatrală Sibiu.

Dacă v-am trezi curiozitatea și dorința de a veni la teatru, haideți să fim împreună și la această ediție DATfest 2019! Mulțumim tuturor celor care fac posibil acest miracol al teatrului și al tinereții! Urmăriți-ne fiindcă revenim în curând cu noi informații despre programul nostru, despre locații și mici inserturi din spectacolele prezentate!

DATFest 2019 este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Șelimbăr prin Primăria Comunei Șelimbăr, Consiliul Județean Sibiu și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu prin programul „Made by ULBS” din Fonduri Hasso Plattner.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu