Ministrul Trif îi încurajează pe turiştii păcăliţi să-i înregistreze pe patronii necinstiţi cu telefonul

402

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat miercuri, că a auzit că unii hotelieri profită de voucherele de vacanţă şi ar fi majorat tarifele pentru turiştii cu aceste tichete, ceea ce este ilegal, dar că deocamdată nu există nicio plângere în acest sens. Ministrul sibian al Turismului le dă un sfat turiştilor păcăliţi de patronii din turism: să-i filmeze, pozeze şi înregistreze cu telefonul mobil, după care să le facă plângere la minister.

Telefonul mobil folosit pentru reclamaţii, nu doar pentru selfie-uri în concediu

„Vreau să vă spun că este o sancţiune extrem de drastică, care poate fi aplicată atât de Ministerul Turismului, prin organele de control, cât şi de către Protecţia Consumatorului. Sancţiunea se ridică undeva la 30.000 de lei, iar sancţiunea aplicată de Protecţia Consumatorului poate ajunge chiar la 100.000 de lei. Sunt sancţiuni drastice. Orice turist poate să semnaleze acest lucru, se poate şi proba foarte uşor, toţi avem acum telefoane mobile, se poate face o poză, o înregistrare audio, video, care să dovedească acest lucru. Îi încurajez să vină la noi să depună sesizări, pentru că nu este o practică normală şi clar, trebuie descurajate aceste practici”, a declarat miercuri, ministrul Turismului, Bogdan Trif, într-o conferinţă de presă care a avut loc la Sibiu.

Ministrul Trif a auzit şi el că lumea vorbeşte că ar fi fost înşelată, dar nimeni nu a depus vreo plângere

Bogdan Trif spune că deocamdată niciun turist nu s-a plâns în scris, la minister, că a fost înşelat, având vouchere de vacanţă, însă zvonuri există. „Nu am primit sesizări, am auzit despre aceste practici, dar am rămas doar la stadiul de auzit, controalele nu au relevat acest lucru. E important ca un turist când întâmpină o astfel de problemă, să ne sesizeze imediat”, a mai afirmat Bogdan Trif.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.