cersetor

România se situează pe primul loc în Europa la numărul persoanelor exploatate peste hotare. Potrivit Agenției Națională Împotriva Traficului de Persoane, cei mai mulți minori racolați sunt din Sibiu, Vaslui și Bihor.

Potrivit stirileprotv.ro, în 2018 autoritățile au raportat doar 26 de victime ale rețelelor de cerșetorie. Mulți copii, bătrâni sau chiar oameni în putere sunt amăgiți de traficanți că vor duce o viață fără griji în Italia, Suedia ori Spania, însă, ajunși acolo, sunt obligați să cerșească, iar uneori sunt mutilați, ca să impresioneze.

Doar 7 copii și 19 adulți români au fost salvați anul trecut de autorități din mâinile rețelelor de cerșetorie. Au fost forțați să stea pe străzi indiferent de vreme, fără mâncare ori apă și de multe ori abuzați fizic.

Ca să îi prevină pe copiii din familiile nevoiașe să nu cadă în capcana traficanților, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, autoritatea care monitorizează acest fenomen, a demarat o campanie. Experții vor organiza întâlniri în zonele de unde sunt racolați cei mai mulți minori: Vaslui, Sibiu și Bihor. Reprezentanții ONG-urilor spun că este nevoie de mai mult.

Voluntarii care ajută victimele cer ca, mai ales în mediul rural, autoritățile locale, de la primarii și poliție până la profesori să fie vigilente și să verifice atunci când un copil dispare.

Sursa: stirileprotv.ro

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu