bani

Un om de afaceri din Sibiu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru luare de mită. Aceeași măsură a fost luată și față de o femeie, complice a acestuia, acuzată că a ascuns banii pe care sibianul i-a primit.

Potrivit adevarul.ro, iniţial cei doi au fost reţinuţi, marţi 2 octombrie, pentru 24 de ore. Măsura a fost dispusă de magistraţii Tribunalului Alba, la propunerea procurorilor DNA, dar poate fi contestată la instanţa superioară, Curtea de Apel Alba Iulia. Acum, cei doi sunt arestați preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit procurorilor DNA care anchetează cazul, înainte de flagrantul din 1 octombrie, în urma căruia Vlaic Petrica Dan şi Vlaic Bianca Sanda, au fost reţinuţi, ”administratorul judiciar i-a dat banii primiţi cu titlu de mită celeilalte inculpate care i-a ascuns în trusa medicală de prim-ajutor a autoturismului personal”.

”În perioada 2017 – 2019, inculpatul Vlaic Petrică Dan ar fi pretins de la administratorul unei societăţi comerciale aflată în reorganizare (martor în cauză) să-i remită o sumă de bani, reprezentând echivalentul a 5% din totalul datoriilor (aproximativ 4.000.000 lei) prevăzute în planul de reorganizare, pentru ca în schimb să nu îşi îndeplinească obligaţiilor legale în cadrul procedurii reorganizării, prin inacţiunile sale încălcând prevederile Legii nr. 85/2014 atât în relaţia cu debitorul, cât şi cu instanţa judecătorească.

Banii pretinşi au fost remişi de omul de afaceri, după cum urmează:
– în perioada martie-aprilie 2017, suma de 20.000 de lei în numerar,
– spre sfârşitul anului 2017 a prestat lucrări de asfaltare în cuantum de 39.746 lei în beneficiul unei firme ce aparţinea unei rude a inculpatului Vlaic Petrică Dan, contravaloarea lucrărilor fiind achitată ulterior de beneficiar administratorului judiciar,
– la începutul lunii august 2019, a efectuat lucrări de pavare a două curţi aferente imobilelor deţinute de inculpatul Vlaic Petrică Dan, lucrări în valoare totală de 33.000 de lei,
– la data de 30 august 2019, suma de 5.000 lei.

O altă tranşă de bani, în valoare de 20.000 euro, i-a fost remisă inculpatului V. Petrică Dan la data de 01 octombrie 2019, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. De menţionat este faptul că, înainte de intervenţia procurorilor anticorupţie, administratorul judiciar i-a dat banii primiţi cu titlu de mită celeilalte inculpate care i-a ascuns în trusa medicală de prim-ajutor a autoturismului personal (…)”, se menţionează în comunicatul DNA.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu