transalpina zapada

Momente de panică pentru câțiva sibieni care s-au aventurat cu mașina pe Transalpina. Pentru că a nins și nu aveau anvelope de iarnă, au rămas înzăpeziți și au fost salvați de drumari.

Drumarii au intervenit duminică seara pe Transalpina, în zona Urdele, unde mai mulți turiști din Sibiu și Alba au rămas blocați cu autoturismele, din cauza carosabilului înghețat.
„Am scos două autoturisme din Pasul Urdele. Ce au căutat la ora aceea? Era de preferat poate să-i lăsăm acolo și să aducem Poliția și să le ia permisele, nu nu am făcut-o. Noi i-am luat după noi, după utilaj și i-am dus la Novaci. Nu i-am înțeles ce căutau la ora aceea. Nu au comentat. Nu mai aveau voce. Aveau mașinile neechipate corespunzător. Duminică după-amiază am luat o familie cu utilajele noastre, până la Novaci. De acum înainte, măsurile vor fi mult mai drastice. Poliția va fi prezentă în zonă și li se va lua permisul pentru așa ceva. Până acum programul era de la 08.00, la 20.00”, a mai declarat Ion Tudor.
Primul strat de zăpadă din această toamnă s-a depus, duminică dimineața, pe DN 67C- Transalpina, în zona Urdele, iar drumarii au împrăștiat câteva tone de material antiderapant. Potrivit directorului SDN Târgu-Jiu, Ion Tudor, circulația pe Transalpina va rămâne deschisă, însă, de luni, se va circula numai între orele 9.00-17.00. foto – arhivă

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns