vanatoare arhitecturala

„Vânătoarea de comori arhitecturale” ajunge sâmbătă, pentru a treia oară anul acesta, la Sibiu. Participanții la jocul urban tip competiție vor căuta, descoperi, redescoperi, admira, fotografia micile și marile comori arhitecturale dintr-o zonă restrânsă, dar centrală a Sibiului.

Jocul urban preferat de peste 2.000 de persoane se desfășoară de la ora 11:00 într-un timp delimitat în care participanții trebuie să găsească cât mai multe indici. Comorile pe care le vânează sunt mici detalii arhitecturale care vorbesc de alte vremuri, altă estetică și dau farmec unei case, unui cartier, orașului. Practic, echipele de vânătorii caută uși, portaluri, ferestre, bovindouri, ancadramente, decorațiuni si multe altele.

”După București, Sibiul a devenit locul nostru preferat de joacă. Sâmbătă o să avem a treia Vânătoare pe care o facem aici în 2019 și, deși păstrăm același perimetru de Vânătoare, avem alte indicii care duc la alte detalii decorative sau arhitecturale care adesea scapă atenției. Cu ochii pe ansamblu, pe clădiri, pierdem acele mici elemente care dau farmec întregului. La Vânătoare, reînvățăm să ne uităm cu mult mai multă atenție.”, spune Ioana Pătrășcoiu, mintea creativă din spatele Vânătorii.

Înscrieri și informații detaliate pentru vânătoare: https://eventbook.ro/program/vanatori-arhitecturale.

Despre Vânătoarea de comori arhitecturale
Organizată de peste 7 ani, vanătoarea arhitecturală este un joc de echipă prin care participanții devin turiști în orașul lor, se familiarizează cu arhitectura lui (patrimoniul construit) și învață într-un mod distractiv să-l privească altfel. Cu câteva mii de participanți din București, dar și din Câmpulung Muscel, Constanța, Sinaia, Oradea, Cluj sau Mediaș, acest concept de evenimente propune redescoperirea arhitecturii și a patrimoniului într-un mod relaxat, pentru a înțelege mai bine orașul, istoria, cultura.

Comentariul meu

Lasă un răspuns