Taberele de dezvoltare personală – o soluție propusă de psihologi pentru regăsirea de sine

0 718

Vremurile agitate pe care le trăim ne fac din ce în ce mai des să ne pierdem în agitație, stres, alergătură. Dăm din ce în ce mai puțin timp și importanță trăirilor și nevoilor emoționale. Ne dăm seama de asta abia când semnalele de alarmă sunt deja puternice și zgomotoase- anxietate, depresie…Pentru a nu ajunge atât de departe, psihologii vin cu o soluție din ce în ce mai răspândită și care are rezultate imediate- taberele de dezvoltare personală. Un astfel de concept a fost pus pe picioare de psihologul Eduard Puiu care, în luna octombrie organizează a doua ediție a taberei ”De la naufragiu la echilibru”.

Tabără pentru ”oameni mari”
Taberele de dezvoltare personală, deși se numesc ”tabere„ nu au prea multe în comun cu ceea ce știm noi din copilărie. Sau au…jocurile. Doar că în cele de dezvoltare personală acestea sunt special concepute pentru a-i face pe cei care participă să devină conștienți de sine.

WhatsApp Image 2019 08 24 at 14.12.19
O parte din seminarii se desfășoară în mijlocul naturii

Psihologul Eduard Puiu a organizat o astfel de tabără în luna august, la Zărnești, așa că scenariul a fost deja testat. ”Într-o tabără de dezvoltare personală ca cea de la Zărnești, participanții își pot desprinde anumite idei clare cu privire la viețile lor! Fie despre ceva ce au înțeles și aplicat greșit în trecut, fie despre soluții punctuale la problemele lor! Și toate astea într-o relaxare plăcută în mijlocul naturii, după un program de patru zile echilibrat, cu alimentație sănătoasă, jocuri ca în copilărie și seminarii de psihologie eficiente”, spune Eduard Puiu.

WhatsApp Image 2019 08 29 at 23.07.15
Psihologul Eduard Puiu organizează tabăra de dezvoltare personală la Zărnești, la Alpin Ranch

Emoțiile, gândurile, trăirile- exprimate și nejudecate

Cei care aleg să meargă la Zărnești, pentru că tot acolo va avea loc și a doua ediție a taberei ”De la naufragiu la echilibru” vor participa la seminarii și jocuri de psihologie care îi vor ajuta să scoată la suprafață sentimente neexprimate, trăiri suprimate, experiențele negative în general care le-au blocat dezvoltarea. ”Ceea ce vom face noi acolo timp de patru zile se numește curățare emoțională. Seminariile și jocurile sunt structurate și concepute în așa fel încât să aflăm mai multe despre noi, să ne dăm seama ce nu funcționează în viețile noastre și să facem primii pași spre vindecare. Nimic din ce se întâmplă sau se spune acolo nu va fi judecat. Fiecare are povestea lui, trăirile lui. Scopul taberei este de a-i ajuta pe cei care participă să conștientizeze și să îndrepte. Să plece de acolo cu o altă perspectivă asupra vieții lor”, spune psihologul.

Conectare cu natura și cu sănătosul
Tabăra de la Zărnești nu înseamnă doar curățare emoțională, ci și mâncare sănătoasă. ”O parte dintre exerciții le vom face în natură, pentru că acolo trebuie să ne întoarcem ca să înțelegem ce e în neregulă cu noi și cu abordările noastre. Natura este începutul, așa că tot acolo trebuie să ne căutăm răspunsurile. Cele patru zile le vor oferi participanților și o experiență culinară desăvârșită. Partenera mea din acest proiect, Violeta, le va găti celor care vin în tabără mâncăruri sănătoase, rețete echilibrate, bazate pe foarte multe legume”, spune Eduard Puiu.

WhatsApp Image 2019 10 08 at 14.12.21

WhatsApp Image 2019 10 08 at 14.11.57

Dacă încă sunteți sceptici în privința unor astfel de experiențe, nu trebuie decât să ascultați mărturiile celor care au participat la prima tabără a psihologului Eduard Puiu.

WhatsApp Image 2019 08 23 at 09.43.54

”Nu am plecat în tabără cu foarte multe așteptări. M-am gândit că merg câteva zile la munte, cunosc oameni noi, petrec câteva zile frumoase. Dar experiența a fost extraordinară. Seminariile și ceea ce am descoperit aici despre mine m-au surprins cu adevărat. Am aflat lucruri pe care nu le credeam că zac undeva în mintea mea și am reușit să mă deconectez de cele rele și să mă conectez cu mine. Și toate au fost rezultatul metodelor psihologice aplicate prin joc și discuții”, spune Minodora, una dintre participante.

Vino cu mine 4 zile la munte, de pe 17 pe 20 octombrie!https://forms.gle/a7go5omiPNtQsQPbA#psychology #bootcamp #friendship

Publicată de Psiholog Eduard Puiu pe Luni, 30 septembrie 2019

”A fost o experiență de neuitat pe care o recomand tuturor. Sunt patru zile în care chiar te conectezi cu tine și primești o altă perspectivă asupra vieții tale. Nu aș fi crezut niciodată că un simplu joc, așa cum îl văd eu, poate să spună atâtea lucruri despre mine. Sunt patru zile în care nu ai cum să te plictisești și te întrebi mereu ce vei mai descoperi despre tine, persoane pe care credeai că o cunoști cel mai bine. Este o experiență incredibilă și as repeta-o ori de câte ori am ocazia, iar mâncarea pregătită de Violeta a fost excepțional de gustoasă”, povestește Ana Maria, o altă participantă a primei ediții.

WhatsApp Image 2019 10 08 at 14.13.19

WhatsApp Image 2019 08 29 at 23.07.18

A doua ediție a taberei ”De la naufragiu la echilibru” va avea loc între 17- 20 octombrie, la Zărnești. Mai sunt câteva locuri disponibile, așa că dacă vă doriți experiențe ce vă vor ajuta să trăiți mai frumos cu voi, intrați AICI unde găsiți toate informațiile necesare.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.